Rdeči riž

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

tema odprta - 30. jun 2007 17:05 | ogledi: 8.621 | odgovori: 2

Nedavno sem kupila vrečko rdečega dolgozrnatega riža (tajski). Zanima me, kako ga pripravljate oziroma če ima kdo kak poseben način ali recept. Tale, ki je napisan na vrečki, je samo navodilo,kako riž skuhati.

 

Kilogram rdečega riža sem sicer dobila tudi lani, prinesli so mi ga iz Provanse, kjer je bila svakinja na kulinaričnem potepanju. Ta je bil krajši od tega tajskega. A ga nisem utegnila pripraviti, ker so se v nekaj tednih, kar sem se spravljala zraven, v rižu zaredili črvi. Seveda, šele potem sem natančno prebrala, kaj vse piše na vrečki. Rdeč riž iz provanse je potrebno imeti spravljen v hladilniku. Toliko v opozorilo, če ga še kdo od vas dobi, ker res ni običajno, da nekuhan riž spravljamo v hladilnik.

 

Prosim torej za ideje za rdeči riž. Mamamia

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

2. jul 2007 12:57

Darling, definitivno si vrgla dobro rokavico. O tajskem rdečem rižu bom bolj tiho, ker sem do sedaj uspela narediti tri tajske zadeve.. Glede francoskega pa:meni se to zdi bolj kamarški rdeči riž. Če me spomin ne vara, gre takole: riž opereš, kuhaš od vreli vodi petanjst minut, odcediš in opereš. Zraveš se igraš z omakami. Za začetek imaš tule link: http://www.rizdecamargue.com/quotidien/recettes.php?id=17 Kjer, po mojem skromnem prepričanju lahko tudi tisti list od karfjole ignoriraš, pa se bo še vseeno dalo pojesti. je pa tudi varianta, da med kuhanjem riža malo dolivaš vino (da je potem še bolj rdeče in da malo vinske arome potegne v riž) in to serviraš skupaj z vinsko omako, v katero cmariš pršut, baziliko, olive in včasih v Franciji vržejo v lonec tudi kaj lavande. Vendelina jr. Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 02. jul 2007 12:58:33

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

2. jul 2007 19:39

Ej, hvala za idejo. Tole z vinom bi znalo biti zanimivo. Je pa ta tajski malce drugačen od tistega provansalskega,malce dlajša in tanjša zrna so.

Prvi poskus nas ni tako zelo navdušil, da bi hoteli še,bom zdaj poskusila tole, pa bomo videli. Sem tudi preko googla že iskala, pa nič tako strašansko zanimivega našla, vsaj na prvi pogled ne.

 

Gremo torej daljenovim zmagam naproti. Uživaj v tajskih jedeh, Mamamia

 

 

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti