Prosim za recepte, za čimbolj nizko kalorične jedi. Lahko sladice, pecivo, napitke, glavne jedi kar koli... Če je možno zravne tudi pišite kcal...Lahko je uporabljeno sladilo..itd prosim za pomoč
POZDRAVČEK..HVALA
maŁaa
Prosim za recepte, za čimbolj nizko kalorične jedi. Lahko sladice, pecivo, napitke, glavne jedi kar koli... Če je možno zravne tudi pišite kcal...Lahko je uporabljeno sladilo..itd prosim za pomoč
POZDRAVČEK..HVALA
maŁaa
http://members.lycos.co.uk/daciofit/kcal/kcal.php?order=
evo, dkle drago, seznam številnih živil s tabelo, koliko kcal ima 100 g katerega od njih. Malce si pa potem lahko sama preračunah, glede na izbran recept, koliko je za popapcat in potem potrošit kalorij.
Ker imam tudi sama na jedilniku zgolj nizkokalorično hrano - ljubo zdravje, ne kilogrami - ti povem, da gre z malo dobre volje ustvarjat nešteto jedi.
Za začetek meso peci na teflonu ali na malo olivnega olja, zalivaj z vodo, začini z zelišči oziroma izogibaj se smetani in raznim umetnim dodatkom, ker so polni kalorij.
Zelenjavo si pripravljaj, kakor ti ljubo, le z maslom je ne prelivaj, čim manj smetane. S svežimi zelišči, ki jih jezdaj polno, si lahko prirpaviš izjemno okusne jedi.
Oreški in razna zrna (sezam, sončnice itd) so tudi polni kalorij, zato previdno, če jih imaš v svoji prehrani, enako velja za suho sadje.
Pa pršut ima vleiko kalorij, mastni siri itd, zato od mlečnih zdelkov izbiraj take iz posnetega mleka.
nekaj za iztočnico imaš, zdaj pa naj pride do izraza tvoj smisel za kombinatoriko, pa bo.
Pozdrav, Mammaia
mamamia
hm, jaz sem zadnji naslov za recepte iz polnozrnate moke. Še v času najhujše diete sem jedla testenine iz bele moke in bel riž ter uporabljala navaden ali rjavi sladkor, nikdar nobenega umetnega sladila.
Ni vsa skrivnost veliko kalorij v teh rečeh, pasti se skrivajo drugje, sem se naučila.
Mamamia
mamamia
Znajdit se je treba. Na kulinariki je toliko receptov in od dotičnega recepta milijon varijant, da boš že z malo domišljije ustvarila tebi primerno jed.
Sicer pa kulinarika ni edina kuharska stran........Google ti najde marsikaj...
LP Saša
Mir in dobro!Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lazanja z genovskim pestom, stročjim fižolom in krompirjem

Hrustljava solata