Priporočam se za kakršenkoli nasvet za karkoli iz indijske kuhinje ![]()
smrketa
Priporočam se za kakršenkoli nasvet za karkoli iz indijske kuhinje ![]()
smrketa
Aja, da bi karijeve liste prodajali pri nas? Veliko receptov je prirejenih, pa so noter lovorjevi listi namesto karijevih. Jih še nisem zasledila, razen pri krišnovcih, kardamom se dobi v bio trgovinah, od Vegreena pa je tudi v zelenih vrečkah. Kar se korianadra tiče, nam je gospa na tečaju razložila, da moramo biti pozorni na to, od kod je - če ni made in Indija, pa naj bo vsaj made in UK. Je razlika v okusu. Kumin se da dobiti brez problema, mletega ima celo Kotanyi v svojem programu. Pa gorčična semena oni večinoma uporabljajo črna. Je Krišnova kuhinja dobra še z enega vidika, na začetku je vse razloženo, od začimb do vrste posod...
Drugače je pa meni kar nekaj sestavin mamamia nabavila v Aoy Shopu v Grazu. Včasih so imeli spletno stran, zdaj pa že nekaj časa ne deluje.
Loni Makaroni
Govednio narežeš na kocke.
Na gheeju (če ga nimaš, lahko malo goljufaš z mešanico masla in olja) prepražiš sesekljano čebulo, zrezan česen, malo čilija, precej kumina (ne naše kumine!!!; kumin dobiš že pri nas pod tem imenom), kardamoma in turmerika (kurkuma). Ko vse to malo prepražiš, dodaj govedino in prepraži, da porjavi. Potem dodaj drobno zrezane tri ali štiri paradižnike, alhko pa tudi mezgo, in zalij s toliko vode, da je meso komaj pokrito. Ko zavre, zmanjšaj ogenj in pokrito kuhaj uro in pol. Vmes pretresi, nič ne mešaj. Po uri in pol dodaj še konzervo kokosovega mleka in pusti še 15 minut na majhnem ognju. Ko se maščoba loči od omake, je tale bombay beef curry gotov.
Sladica: polnomasten jogurt daj na cedilo, da odteče vsa tekočina in je skoraj suh. Vmešaj malo kardamomoa in cimeta, pusti v hladilniku, da se dobro ohladi in postrežeš. Tale re ceptek je iz ene naše inijske restavracije.
Mamamia
mamamiahttp://www.recipezaar.com/88540
Tole sem našal preko googla, sem ugotovila, da sem pozabila dodati ingver med sestavinami (sem ga pa delala v nedeljo, zato sem se dobro spomnila recepta...).
Če pa na googlu vtipkaš "recipe for beef curry" ali chicken, pork, vegetable, se ti odpre morje receptov. Sicer pa, ko enrkat obvladaš katere začimbe gredo v katero jed, bom tudi sama zlahka kaj improvizirala.
Tudi "Indian culinary" ali Indian gatronomy da vrsto zadetkov o indijski kuhinji.
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Domači sladoled za vroče poletje

Mini potičke