2. jul 2007 10:13
Ja, Jade ima kar prav.
Folna kislina je NUJNA do konca 3. meseca, ko se še razvija nevralna cev.
Kasneje je res fajn jemat
magnezij in kalcij, zaradi tebe in malega, da nimaš preveč krčev. Je pa to odvisno od tvoje presnove, hrane in tega, koliko si aktivna in koliko je aktiven tvoj otrok... Midve sva obe precej aktivni (ona veliko brca, jaz pa sem itak bolj športne narave) in sva recimo rabili OROOOOMNO magnezija, da sem lahko kolikortoliko normalno funkcionirala. Tako da mi je ginekologinja rekla, da moram pojest po 3 šumenke na dan (ne vprašaj, kako sem se jih najedla, zdaj je ne spijem, pa da mi plačaš;)
So bili pa vseeno 3 meseci, ko se NIKOLI nisem zbudila drugače kot s krčem in ko sem čisto vedno dobila krče na plavanju, ko sem šla po stopnicah, zjutraj vedno, ma skoz, skratka... Krči v nogah so zoprni, ampak predvsem tebi, torej nenevarni za otroka, pretirani krči trebuščka pa tudi zanj niso dobri, tako da je kar fino poskrbet, da jih ni preveč...
Sama sem sicer jemala še
Centramed mami, ki so mešanica vitaminov za nosečnice, mogoče sem to kje omenila in sicer kar dolgo, do pred mesecem dni, to pa zato, ker sem non stop bruhala in mi vsa krasna prehrana ni ne vem kaj pomagala, pa sem rajši za ziher jemala še to (tudi po nasvetu ginekologinje)...
Aja, pa ker sem slabokrvna, mi je predpisala še železove tablete. Tak da jaz sem to nosečnost pojedla kar precej tablet (še 4x antibiotike), prej nikoli toliko... Če bi bila zdrava in ne bi bruhala, pa verjetno ne bi rabila toliko...
Veri