Zmrzovanje blitve

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

21. jun 2007 16:42

Blitve sicer ne jem, moja mama pa stebla nareže na večje kocke in jih blanšira, potem pa jih opeče na maslu z dorbtinami in postreže kot prilogo k čemerkoli. Morda komu pride prav ta ideja.

 

Lahko blitvo pripravite kot prilogo za žar ali k ribam tudi na hladno. Blanširano narezat na tanke rezance, prelit z marinado iz olivnega olja, kisa, limoninega soka, česna, soli in popra, blitva naj bo šemlačna, ko je prelijemo, potem pa se naj vse skupaj marinira čez noč.

 

Enako gre tudi z rukolo, sama to jem, medtem ko me blitva spominja na špinačo in to ni ravno nekaj, kar bi jedla...

 

mamamia

mamamia

NUŠA  

član od: 29.9.2006

sporočila: 44

20. avg 2007 20:52

KO že govorimo o blitvi, jaz jo skuham posebej,pa v kosih krompir, nato na oljčnem olju, ki ga malo segrejem stisnem kar nekaj strokov česna , ko zadiši dodam krompir, sol, poper in blitvo in dobro podušim.Posrežemo s pečenimi postrvmi ali drugimi ribami pa tudi kot samostojna jed je OK. Druga možna jed pa je po recepru moje peijateljice: narežemo papriko, paradižnik in čebulo. Solimo, kisamo,dodamo olje in poper ter premešamo.Na mešanem ( sončnično in oljčno olje ) spečemo skuše. Še tople skuše in narezano toplo blitvo s peclji dodamo solati, premešamo in postrežemo. ( pazimo na kosti). NUŠA

Kristalka  

član od: 31.3.2007

sporočila: 833

21. avg 2007 19:12

Iz blitve lahko narediš tudi odlično cvrtje (za 4 osebe), ki ga pojeste s kruhom in solato: Blanširane 4 pesti (5 minut) in ohlajene liste sesekljaj, stepi 8 jajc, dodaj blitvo, sol in poper, dobro premešaj in maso vlij na ogreto maščobo in ko zakrkne, obrni in speci še na drugi strani. Pečeno raztrgaj z vilicami in takoj na krožnik. Enako naredim tudi s špinačo. Kristalka

ajetam  

član od: 28.6.2004

sporočila: 272

22. avg 2007 8:16

Pri nas pa so letos hit poletja blitvini polpeti. Sin, ki prej blitve niti videti ni smel, me lepo prosi, da naredim polpete iz blitve. Praženi čebuli dodam ovsene kosmiče (cele) in jajce in to pustim nekaj časa stati, da se ovseni kosmiči malo navlažijo. Na koncu dodam na drobno narezano blitvo, ki sem jo predhodno blanširala in sol. Ko sem jih prvič pekla, sem bila prepričana, da mi bo vse razpadlo, ker zmes ni gladka zaradi ovsenih kosmičev, pa je bil moj strah odveč, saj je na vročem olju (dam ga samo toliko, da dno posode pokrito) jajce zakrknilo in povezalo vse sestavine skupaj. Nekja blitve bom blanširala in jo shranila v skrinji za zimo.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti