Na vrtu mi bujno raste blitva. Iz lanskih izkušenj vem, da je ne bom mogla vso takoj porabiti. Ali imate kakšne izkušnje z zmrzovanjem blitve? Hvala vsem za odgovore. lp, župca

Hrustljav piščanec iz pečice
Na vrtu mi bujno raste blitva. Iz lanskih izkušenj vem, da je ne bom mogla vso takoj porabiti. Ali imate kakšne izkušnje z zmrzovanjem blitve? Hvala vsem za odgovore. lp, župca
dzoana,
kako uporabiš " listne bete ". Jaz sem poskusil z kisom in oljem, pa mi ni bilo posebej všeč, pol sem " izmisli " polivko ( jogurt, drobnjak ) pa mi tudi ni bil všeč.
marmeladka,
blitvo uporabiš enako kot špinačo. " blitvo s krumpirima " ti bo ati zlati napisal, jaz ti napišem recept ki ga ja pogosto uporabljam ( ravno včeraj ):
Na olju se ostekleni čebula, doda prekuhana in narezana blitva, zalije s mlekom ali smetano in prekuha, soli po okusu ( ali mal vegete, če uporabljaš ). Na koncu se noter vmeša jajce ali dve. Odlična je kot priloga zraven zrezkov iz mletega mesa, ali kot samostojna jed, v tem primeru jaz dam še po jajce na oko za vsakega.
ežoježoj, po dunajsko so blitvina stebla odlična, še posebej, če jih prej blanširaš ali pa ocvrte pustiš, da se počasi ohladijo in zmehčajo. Če so stebla mlada, niso nitkasta.
blitva, kot je recept napisal atiu zlati, pa brez limone, je lahko tudi vroča priloga ribam, recimo.
rimljanka
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Hrustljav piščanec iz pečice

Jabolčne kremšnite