Nov hladilnik

bybyka  

član od: 4.4.2007

sporočila: 17

tema odprta - 18. jun 2007 19:01 | ogledi: 3.873 | odgovori: 8

No pa sem ostala brez hladilnika. Prosim vas, ce je katera od vas kupila nov hladilnik in kako je zadovoljna z njim. Na kaj vse naj bom pozorna pri nakupu. Odlocila sem se da bom imela zmrzovalni del spodaj.

bybyka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

18. jun 2007 19:13

Sva že dve. Tudi moj je na koncu.

 

Big bang ima akcijo, nakup na 24 obrokov brez obresti, skoraj sem že kupila t.i, ameriški hladilnik z odprtino za pijačo, a sem na srečo šla prej domov zmerit in ugotovila, da bi bil prevelik.

 

Ima pa Gorenje zdaj akcijo, tudi na obroke prodajajo te hladilnke v akciji, in sem se odločila za enega, sicer ima zamrzovalni del zgoraj, kar meni bolj ustreza. Dokaj enostavno varianto sem izbrala, ker bom večjega kupila, ko bom menjala celotno kuhinjo. Vztrajam pa pri Gorenju, ta bo že tretji ali četri po vrsti, mi je notranja ureditev najbolj všeč, sploh tisti nastavki za steklenice.

Mene pri kuhinjskih aparatih sploh ne  ganejo displayji in brez števila  raznih funkcij in kombinacij. Od hladilnika pričakujem, da bo držal temperaturo in se ne bo nabiral led v njem ter da bo tih, pa seveda varčen pri porabi energije. Takšni so pa danes večinoma vsi, s tem da se pokvarita lahko tako najdražji kot najcenejši. Tudi na servis gleldam, da je zagotovljen, zato nimam zaupanja v manj znane znamke, ki imajo v Sloveniji samo enega ali dva servisa.

 

Mamamia

mamamia

bybyka  

član od: 4.4.2007

sporočila: 17

18. jun 2007 20:52

Gorenjevo trgovino sem ze zamudila, ker je moj domaci mojster (moj moz) prepozno ugotovil, da hladilniku ni vec pomoci, - tako da sem na hitro pogledala v E.Laclercu in Big Bangu. Jutri pa bom skocila se v Gorenjevo trgovino bybyka

kavica  

član od: 8.4.2006

sporočila: 83

18. jun 2007 21:23

Jaz sem kupila hladilnik pred pol leta in sem z izbiro zelo zadovoljna.Kupila pa sem samostoječega Whirpoolovega z zmrzovalnikom zgoraj. Kupila sem ga v big benu in so ga imeli v akciji. Ima tudi nulto cono in predvsem enkratno razporeditev predalnikov in poličk. Predvsem pa sem vesela , da imamo sedaj v hladilniku vedno dovolj prostora za vse kar rabimo ,saj smo imeli prej vgraden majhen hladilnik. kavica

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

18. jun 2007 21:27

Moja prijateljica je kupila Gorenje Swarowski. Da je ćrn, z nizom kamenčkov, in zlega kot truga, ne bom poudarjala.

Povem naj le, kaj me pri njem moti. Globina vrat je izjemna, tako da ostane malo prostora na polici, sprijateljica pa nima shrambe.Tudi za odpiranja zaradi globine vrat potrebuje še dodatnih 20 cm širine.

Obstaja predal za nulto temepraturo. Sama si ne predstavljam, kaj bi hranila v njem; za pivo in pijače je premrzlo. Torej je to tudi izgubljen prostor.Ima pa radio.Jaz bi imela raje posneta sporočila, če bi že mene o tem popraševali. v stilu : Pogrej si golaž z gornje police, sladoled je v 2.predalu, pivo sem dala v haldilnik ob 13.30.

Svetujem nakup kombiniranega hladilnika s tremi predali za zamrzovanje.  Po možnosti z dvema kompresorjema, kar je malo dražje. Poglej na slpetni trgovini Gorenje.

Pred postavitvijo razmislite, če je smotrno zamenjati odpiranje vrat, Gorenjevi aparati imajo možnost izbire. Pa seveda dovolj prostora, da se bodo vrata odpirala in da bo mogoče izvleče predale, za kar je potrebno, da se vrata odprejo.

Osebno priporočam izdelek tistega proizvajalca, ki ima servis. To je res vredno razmisleka.

 

 

 

F r i n a

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

19. jun 2007 7:58

Če bi kupovala hladilnik bi sigurno izbrala NO FROST varianto, ker ga tako kot zamrzovalno omaro z NO FROST funkcijo ne rabiš odtaljevati. Mislim, da ima tudi Gorenje take v svoji ponudbi. alexis

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

19. jun 2007 8:19

Meni zelo prav pride pladenj - tanek predal v zamrzovalnem delu. Praktičen je za izdelavo ledenih kock, zdaj pa na njega dajem obrano jagodičevje, ko zamrzne, ga stresem v vrečko. No frost je res prima zadeva, bolj je potem problem kdaj čistiti, ker ni nikoli ledu.

 

 Hladilni del je zelo v redu, če ima ventilator, pri prejšnem je meni zamrzovala zadnja stena in so potem, ko se je izklopil, po steni polzele kapljice. Kdaj pa kdaj se je na zadnjo steno prijel kakšen košček papirja, ki je primrznil, potem pa spolzel na dno v luknjico za odvod vode, jo zamašil in hladilnik je veselo zamakal.

 

 No frost se meni zdi zelo dobra pogruntavščina, še posebej za shranjevanje mesa in mesnih izdelkov, ker precej podaljša svežino in uporabnost živil.

 

 Predvidevam, da kupuješ prostostoječega, zdaj so v modi rostrfai ali alu izvedbe. Malo se pozanimaj, kako je s čiščenjem. Imajo različne obdelave in ene so take, da lahko non stop čistiš, se vse pozna gor.

 

bybyka  

član od: 4.4.2007

sporočila: 17

19. jun 2007 18:22

Hoj, pa imam nov hladilnik Whirpool arc ... v akciji z sadnimi sokovi. Sicer ga dobim cez dva dni - potem pa bomo videli kako deluje Lep pozdrav bybyka Sporočilo je spremenil(a) bybyka dne 19. jun 2007 18:23:12

moncika  

član od: 1.3.2007

sporočila: 55

27. jun 2007 13:42

a pozna kdo koga, ki se ukvarja s "preprodajo" rabljenih hladilnikov? Bi prosila za kontakt. moncika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti