Okrasitev ženinovega avtomobila - da ali ne?

muca maca  

član od: 4.4.2007

sporočila: 14

12. jun 2007 9:43

Pri nas je tako, da sta bolj izstopajoče okrašena oba avtomobila. Šele po poroki pa lahko pride nevesta v ženinov avto. Po moji izkušnji so na avtomobilih boljši kakšni trakovi, več mašnjic, kot pa cvetje zaradi katerega moraš peljati zelo počasi, ker ob večji hitrosti (že pri 60/h) odpada. Mi smo imeli rože na vakuum, ki smo jih nato, ko smo se odpeljali ven iz mesta sneli, da smo sploh kam prišli. Mogoče bi prišle v poštev kakšne verige na katere so nanizani listi bršljana. muca maca

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

12. jun 2007 10:19

Ja ženin pride po nevesto, potem pa se do magistrata in do cerkve, če bo tudi cerkvena poroka, peljeta vsak v svojem avtomobilu s pričo. Po končanih vseh obredih in ceramonijah pa se peljeta skupaj na svadbo. V drugem avtomobilu pa se peljeta priči. Tako je pri nas.  

 

Oba, nevestin malo bolj, ženinov malo manj. Oziroma, odločita naj se s katerim avtomobilom se bosta potem naprej skupaj peljala. Tisti naj bo malo bolj  okrašen.

marelica

kača  

član od: 11.1.2004

sporočila: 829

12. jun 2007 15:52

Moja hči je bila dva tedna nazaj poročna priča prijateljici - spremljajoče avtomobile so okrasili z mašnami, avtomobila z ženinom in nevesto pa sta bila okrašena še z belimi in modrimi baloni, na katerih je bilo napisano njuno ime  in dodano za vedno. Naročilo so tudi nove registrske tablice za avtomobila - na avtu, ki je peljal nevesto, je bila roza registrska tablica z napisom NEVESTA, ženinov avto pa je ima modro tablico z napisom ŽENIN. Odpeljal pa jih je avto z registrskimi tablicami MLADOPOROČENCA...

LP

kača

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti