Ledeno svež okus
Saj poznate bonbonero LEDENE KOCKE in čokolado. Ali mogoče katera ve za vsaj podoben recept tiste kreme v sredini, ki je tako prijenega okusa?! V bazi je veliko ledenih kock pa se mi ne zdi (po sestavinah sodeč) nič podobno tistim iz trgovine.
vida u.
član od 20061184 sporočil
Mislim, da morajo ledene kocke vsebovati meto-vsaj čokoladna je kar močna.
ham-njam
Kako bi pa lahko meto uporarabila? Aja mogoče se pa da kupit in bi se lahko vmešal v sladko smetano.Verjetno bom poskusila in, če koga zanima lahko sporočim kaj nastane.
ena mš hvala!
Žal zgleda, da na to vprašanje nihče ne pozna odgovora!
vida u.
član od 20061184 sporočil
Ja težka je ta. Sporoči , kaj nastalo.
ham-njam
Hm mogoče pa kak ekstrakt ali aroma mete?
cherry
član od 20041351 sporočil
Probaj vmešat mentolov ekstrakt, sem enkrat delala eno kremo (belo nutelo z mentolovim ekstraktom), ti povem, da je kar zažigalo v ustih, polnila sem pa kokosove kroglice (biskvitne).
galja
član od 200517892 sporočil
Meni se pa ne zdi, da bi bil okus po mentolu......................Nimam pa nobene ideje, kako narediti ponaredek one kreme.

rimljanka
Opis s Kraševe spletne strani:
FONTANA je jedan od najpoznatijih brandova u među bombonijerama na hrvatskom ali i na tržištima susjednih zemalja.
Odlikuje se jedinstvenim oblikom i finim, topivim punjenjem, čija je posebnost ugodan osjećaj hlađenja postignut kombinacijom aroma limuna i mentola.
cherry
Sem naredila, rezultat :

. V sladko smetano sem dala nekaj kaplic limoninega ekstrata in mete. Okus ni bil ravno nekaj, to ni to, je bila pa smetana lepe zelene barve.
Nikjer v trgovini nisem našla mentolov ekstrat.
Kje bi se ga dalo dobiti?
Bi poskusila še z mentolom.
vida u.
Ojla Vida,
tud jest obožujem ledene kocke, privoščim si jih pa ene dvakrat na leto oz. Kraševo ledeno čokolado. Bi bila tudi vesela, če bi kdo prišel na plan z receptom.
Imam pa en recept za Mentolovo sladico.Trenutno čaka na objavo.
Poskusi, mogoče ti bo pa všeč...
Lp :O)
član od 20043792 sporočil
A ni bilo enkrat govora o fondantu? Po moje je to to, z dodatkom mete (ekstrakta) bi bil okus mogoče podoben. ????? Bi treba probat.
Atina
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma!
Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Število sporočil: 11, prikazujem sporočila od 1 do 10
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.