član od 20041268 sporočil
Tudi sama sem imela podobne probleme: treba je bilo speči pecivo za cca 40 ljudi. Poleg tega pa je smo dali svatom tudi škatlice s pecivom. Sama niti približno nisem imela občutka koliko tega naj spečem. Morala sem tudi izbirati take recepte, pri katerih ni kreme ali preveč čokolade, da se ne bi topilo na vročini.
Kot prvo, sem si poiskala pomoč, ker sama vsega ne bi zmogla. Pripravila sem si tudi načrt, kaj bom pekla najprej in kaj proti koncu. Nekatero pecivo lahko dlje počaka, nekatero pa ne.
Na koncu je nastal seznam 17 slaščic + potice (ki jih je spekla zetova mama). Na seznamu je bilo drobno pecivo - piškoti (medenjaki, orehovi keksi, cimetove zvezdice, orasnice, domače napolitanke, cekini, kokosovo pecivo brez moke, lubenice, itd). Kar nekaj receptov sem pobrala iz baze na tem spletu, ostali so bili moji stari preizkušeni recepti. Pri večini receptov sem vzela dvojno maso (razen pri medenjakih in cimetovih zvezidcah), na koncu pa je še tista gospa prispevala 4 vrste peciva (dva pladnja v skupni površini skoraj 2 kvadratna metra), ki je bilo bolj mehko (rezano na kocke). Na srečo se je na koncu količinsko vse izšlo. Tiste škatle za svate so bile kar velike, mislim, da je v vsako šlo vsaj po 30 dk peciva. Vem, da je grozno, ker se ves čas bojiš, da bo na koncu premalo.
Sweetie