Pozdravljeni!
Prosim pomoč, na vidiku je alergija na jajca in pšenico. In zdaj je problem kaj jesti.
Poznate kakšne recepte??
Hvala za vaše odgovore in lep sončen dan
multicolor
Pozdravljeni!
Prosim pomoč, na vidiku je alergija na jajca in pšenico. In zdaj je problem kaj jesti.
Poznate kakšne recepte??
Hvala za vaše odgovore in lep sončen dan
multicolor
Nadomestek za jajca proizvajalca Orgran je dovoljen, pa v primerjavi z ostalimi proizvajalci je še dokaj poceni. Kupiti se ga da tudi v večjih sosedih, drugače pa v trgovinah z zdravo prehrano. Dobi se tudi nadomestek za beljak, a ne pri nas (proizvajalec SHS, nam najbližje je naročanje iz Nemčije). Mi smo z njim izredno zadovoljni, ratajo tudi biskvit, pri palačinkah ni nobene razlike.
Drugače pa lahko jajca nadomestiš še z drugimi bio variantami - tofujem, laneno sluzjo. Več o tem:
http://kid.kibla.org/~gverila/vegansvet/kuharskiko
Kot je Galyka rekla, imamo mi doma Nejca, ki ima PKU, tako da ne sme jesti ne jajc in ne pšenice, lista je pa še precej daljša. Ima posebno moko, ki je moka samo po imenu (večinoma gre za škrob).
Ti se samo oglasi z vprašanji. Bom z veseljem sodelovala v debati, izkušenj imamo vsekakor že kar nekaj.
Naš Nejc ne sme jesti praktično ničesar navadnega, ampak je tako že od rojstva dalje. In je zanj že nekaj samoumevnega, da pač on ne sme navadne čokolade, je pa za skoraj 3 leta starega fantka izredno discipliniran in ne teži.
Kdo pa ima alergijo? Otrok ali odrasla oseba, potem se da še malce bolj pomagati. Receptov imamo malo morje - pa se jih da prirediti. Galyka je že vprašala, za kakšno obliko alergije na pšenico gre? Samo na pšenico ali na gluten???? Imam tudi jaz eno malo morje vprašanj.
Če želiš, mi lahko pišeš tudi na ZS.
Loni MakaroniKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Domači Ferrero Rocher

Dušeno sladko zelje