Prehrana

neznan uporabnik

tema odprta - 1. maj 2007 22:47 | ogledi: 1.819 | odgovori: 6

zajtrk malica, kakšna naj bo prehrana do kosila.

vinko51

majamarko  

član od: 26.9.2003

sporočila: 2565

2. maj 2007 13:04

zajtrk: kosmiči z riževim mlekom in žlica medu malica: banana ali hruška - po izbiri

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15822

2. maj 2007 19:12

Med tednom sadje (jabolko, kivi, jagode, ananas, kar je doma) ali skuta sadjem, sadni jogurt. Ob sobotah in nedlejah oziroma vedno, ko ne grem v službo, pa kos črnega kruha (izjemoma belega, ker moram malo pazit na hrano - ljubo zdravje) s kakšnim skutno-jogurtnim zeliščnim namazom, zraven sveža zelena paprika pa kos perutninskih prs. Ali pa stepeno jajce, pečeno na čebuli, ampak to smem pojesti morda nekrat na mesec. Tudi šmarski rok (sir) na koruznem ali črnem kruhu pride prav.

 

Do kosila potem še enkrat sadje ali kakšna črna žemlja, tudi kos jabolčnega zavitka, če je pri roki, skutina torta tudi občasno tekne, sploh ker kosilo jem tam enkrat med 16. in 17. uro.

 

Mamamia

mamamia

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

2. maj 2007 19:45

koliko se da, naj bo raznolika. Črni ali bel, koruzni ali ajdov kruk, različni namazi, tu pa tam kakšen jajček, sadje obvezno 2 uri po obroku, ne prej, pozneje pa lahko in pa razni dodatki h kruhu, od skute, jajca, paštete, sirev in..... Po enolični hrani se hitro preobješ in potem tega en čas ne želiš več videti na jedilniku. Aja, pa kakšen jogurt ne pozabi. Kyara

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

3. maj 2007 9:32

vinko enainpetdeseti,

tebe bojo še zastrupili, nič verjet. Naredi tako: takoj, ko se vstaneš vzemi nekaj sladkega ( žličko kakšnega džema ali marmelade ali kocko sladkorja. Po nekaj trenutkih to zalij z enim dobrim požirkom dobrega žganja, sadjevec je čist v redu ( lahko slivovka, brinjevec, za silo tudi konjak, tisto " z enim dobrim " je napisano  bolj literarno, ni treba natančno štet požirke  ). Namen tega je, da vse ( ali vsaj večino ) bakterije in zajedalce, ki morebit prebivajo v tebi, privabiš na sladko, pol jih pa pomoriš z alkoholom. Ko si to naredil, se začneš pripravljat za zajtrk. To narediš tako, da narežeš lepo prekajeno slanino ( stvar okusa, lahko je tudi mal mesnata ). slanino kombiniraš s česnom, vse zalivaš z enakim šnopsom od prej. Ta del je bolj medicinski, namenjen je preventivi proti kardiovaskularnim boleznim (  česen in šnops, slanina je bolj kot mašilo, kruha pa zelo malo  ). Tako okrepčan, si pripravljen na zajtrk. Ne veliko komplicirat, na prepraženo slanino ( ali šunko ) zmiksaj dve do tri jajcemal zapeči  in bo dovolj. Na začetku zajtrka lahko še kakšno šilce žganja, pol počasi preklopiš in zalivaš s pivom ( če ni ura še deset, če je, lahko zalivaš tudi z bevando, ampak vode čist mal, saj veš, še za v škorenj ni dobra  ). S pijačo ne pretiravat, dve steklenici piva ali ena vina je čisto dovolj. Tako založen lahko počakaš malico, o tem kaj več kdaj drugič.

ežoj

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

3. maj 2007 9:48

Ežoj, ti si car! fresh

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15822

3. maj 2007 10:06

Ežoj, priznam, tvoj predlog mi sodi med najljubše zajtrke. AMpak, kaj, ko v življenju več ne smem spiti žganja, kaj šele jesti slanino...Ostanejo mi pa jajca, vsaj nekaj, pa tudi pivo in vino smem občasno.

 

Ajde, napiše še malico...

 

Mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?malaga
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti