Kulinarika.net - zdravje: Iskanje partnerja za celo življenje

Iskanje partnerja za celo življenje

zdravje: osebnostna rast, avtor: hlebpet 

Začne se z zaljubljenostjo in poželenjem, ki običajno traja od nekaj ur do nekaj tednov. Za poželenjem pride zanesenost, za njo pa navezanost. In ko se vsa mešanica hormonov uredi in ustali, vidimo partnerja, po kakšnem letu, v pravi, dnevni luči. Takrat nas ponavadi navadice, ki so nas na začetku spravljale v dobro voljo in se nam zdele prisrčne, začno rahljati živce.

Ko se odločimo za partnerja in dolgoročno vezo z njim, sprejmemo odločitev, da bomo z njim delili skupno življenje.

V čem se torej skriva skrivnost dobrih odnosov? Kaj ti ljudje delajo drugače, da ohranjajo ljubečo in spoštovanja polno zvezo tudi po dvajsetih ali tridesetih letih?

Ženske ne glede na to, koliko let so v zvezi, želijo in potrebujejo ljubkovanje.

Marsikatera ženska rada pripomne: ko sva se zaljubila, me je ves čas držal za roko, pred poroko mi je vsak dan masiral hrbet, zdaj pa tega nikoli ne počne več, razen takrat, ko želi seks. Je kaj resnice v tem? V času dvorjenja se moški dotika svojega dekleta pogosto, saj jo želi »dobiti v roke«, a še ni dobil zelene luči za spolno dotikanje. Ko pride tudi do te faze in jo spolno zadovolji, ne razmišlja več, da bi se vrnil v »stare čase dvorjenja«. Ženske pa delujejo drugače. Za žensko je namreč zelo pomembno ljubkovanje, ne glede na to, kako dolgo je s partnerjem. Zato nasvet za moške: da bi se prikupili partnerki, se jo veliko in primerno dotikajte, pogosto jo poprimite za roko in ljubkujte, saj se bo tako počutila ljubljeno. Predanost pa ženski pomeni več kot draga darila. In še vedno, kljub emancipaciji velja, da ženski godi, če ji moški pridrži vrata, nosi vrečke ali jo preprosto posluša.

Za dolgo in uspešno zvezo se od obeh partnerjev pričakuje, da bosta vložila veliko truda, dobre volje, ljubezni in spoštovanja v odnos. Uspeh zveze je odvisen tudi od dobre volje in nasmehov. Pari, ki se veliko smejijo in smehljajo, ostanejo skupaj dlje časa. Če pa partnerja ne izžarevata sreče, temveč namesto tega malodušnost ali celo prezir, pa posebne skupne prihodnosti nimata.

iskanje_stalnega_partnerja.jpg

Moški naj pokažejo, da poslušajo

Ženske rade in veliko govorijo. Še rajši pa vidijo, da jih moški tudi dejansko poslušajo. Je pa tudi res, da ženske s telesno in obrazno mimiko ter tonom povedo veliko več kot le z besedami. V nasprotju z moškimi, ženske prej bolj intenzivno izražajo pogovor z obraznimi kretnjami in rokami ter obenem veliko hitreje preberejo tudi telesno govorico sogovornika. Če to stori tudi moški, da opazuje njeno govorico telesa, se partnerka počuti razumljeno in slišano.

Ženske še pogosteje govorijo, ko so pod stresom, saj se z govorom potolažijo in sprostijo. Najboljše in najbolj dragoceno, kar lahko moški stori, je, da uporablja zvoke in kretnje poslušanja. To pa moški najlažje stori s kimanjem in nagibom glave.

Ženske morajo skrbeti za videz

V dolgem partnerstvu je ključno zanimanje za celovito osebnost, pamet, občutek za humor. Nekateri celo pravijo, da je našteto bolj pomembno kot njeno telo, pa vendar »lep in čeden videz« ne škodita, še več, sta zelo visoko na njegovem prioritetnem seznamu. Ker je moški tudi vizualno bitje, mora ženska skrbeti za svoj videz in svojo zunanjost in s tem moški misli, da želi biti ženska privlačna. Moški se pogosto pritožujejo, da se ženske po poroki zapustijo in prav imajo. Zatorej, drage dame, skrbite za svojo zunanjo urejenost in privlačnost tudi po dolgih letih zakona.

Ne prepirajta se zaradi razlik, temveč jih sprejmita

Spola se med seboj razlikujeta in to je pravzaprav najbolj privlačno. Pa vendar marsikdaj tudi vzrok za številne prepire. Ženske slepo pričakujejo, da bodo moški razumeli in sami v naprej razbrali, kaj ženske želijo in potrebujejo in ko moški ne prepozna njenih namigov, ga označijo za brezčutnega. Moški in ženske smo različni, zato moramo partnerju povedati ali jasno pokazati, kaj mislimo in želimo.

Literatura: Allan in Barbara Pease: Telesna govorica ljubezni


Število ogledov strani: 6510

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkgligor
MOJ vrtjohana
malo za hecpikec85
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Dnevna potreba po energiji

kg
cm
let

Več formul »