Triki, ki vam bodo prihranili čas in živce v kuhinji

zdravje: hrana in zdravje, avtor: hlebpet 

Vas ribanje sira in večno jokanje ob rezanju čebule spravlja ob živce? Se izogibljete odpiranju kozarcev s shranki, ker se težko odprejo? Našli smo nekaj trikov, ki vam bodo prihranili čas in živce v kuhinji.

1. NARIBAJTE SIR LAŽJE IN Z MANJ NEREDA

Nekatere bolj mehke sire, kot je mocarela, je težko naribati in zrezati. Če pa jih postavite v zamrzovalnik za 30 minut, boste tak sir naribali veliko lažje in z veliko manj nereda, saj bo bolj čvrst.

2. OLAJŠAJTE SI REZANJE MEHKEGA SIRA

Mehke sire boste z lahkoto narezali, če boste uporabili zobno nitko. Izberite tako brez okusa. Dobra stran rezanja z zobno nitko je tudi ta, da se rezine ne bodo potlačile in zmečkale, ampak bodo ohranile lepo obliko. Na ta način pa lahko režete tudi torte.

3. PREPREČITE SOLZENJE OB REZANJU ČEBULE

Če želite preprečiti solzenje oči pri rezanju čebule, si pomagajte s tem trikom. Čebulo zamrznite in jo nato narežite. Ta trik je uporaben le, če nameravate čebulo uporabiti za kuhanje, saj čebula bolj mehka in kašasta, ko jo odtalimo.

dieta_brez_prehranskih_dodatkov.jpg

4. ODPRITE TRDNO ZAPRTE KOZARCE

Če se je pokrov kozarca zataknil oziroma se ga ne da odpreti, na rob pokrova namestite gumico. S tem boste ustvarili boljši oprijem. Če kozarca še vedno ne morete odpreti, vzemite kuhinjsko krpo in poskusite znova.

5. NAREDITE DOMAČ PINJENEC

Domač pinjenec naredite tako, da navadnemu mleku dodate žlico kisa ali limoninega soka. Mešanica sicer ne bo tako gosta in kremasta kot pri kupljenem pinjencu, kljub temu pa bodo ameriške palačinke in ostalo pecivo tako rahli kot s pravim pinjencem.

6. ZREŽITE ČEŠNJEVE PARADIŽNIKE VSE NAENKRAT

Potrebujete dva pokrova, kot so pokrovi večjih embalaž jogurta ali pokrovi posod za shranjevanje živil. Na podlago položite prvi pokrov, nanj položite paradižnike in jih pokrijte z drugim pokrovom. Z eno roko držite pokrov, z drugo pa horizontalno prerežite paradižnike, podobno kot režemo biskvit za torte.

paradiznika.jpg

7. V TRENUTKU ZMEHČAJTE MASLO

Če smo ga pozabili vzeti iz hladilnika in je še trd, ga naribamo tako kot naribamo sir. Maslo bo v trenutku zmehčano. Če imamo malo več časa, ga razrežemo na osem delov, ki bodo manjši, zato se bo hitreje zmehčalo.


Število ogledov strani: 4571

Nagradna igra

Kaj vas najbolj prepriča pri opravljanju nakupov? (možnih je več odgovorov)

Izdelki so (vedno) na voljo na enakem, predvidljivem mestu
Široka izbira izdelkov visoke kakovosti v eni trgovini
Brezplačno parkirno mesto v bližini trgovine
Blagajne brez dolgih čakalnih vrst
Vedno ugodne cene brez kartic zvestobe in zbiranja točk

O POKROVITELJU »
O NAGRADAH »
POGOJI SODELOVANJA »

Število odgovorov:

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?mamka
MOJ vrtAnemiilat
malo za hecrajko0028
Kaj danes za zajtrksijasaja
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Dnevna potreba po energiji

kg
cm
let

Več formul »