Kreatin, a ne čisto vsakdanji

Kreatin etil ester

zdravje: gibanje in športna prehrana, avtor: Alexander 

Kreatin etil ester je nova generacija kreatina, ki precej poveča vsesplošni performans, mišično rast in regeneracijo oz. okrevanje.

T.i. kreatin etil ester je plod razvoja tehnologije kreatina, ki ponuja novo obliko imenovano kreatin etil ester (Creatine Ethyl Ester), ki se ne opira na absorbcijo s pomočjo inzulina. Prednost tega je, da je potrebna manjša količina kreatina na odmerek in v celoti se hitro absorbira in izkoristi, brez da bi morali zaužiti dodatne ogljikove hidrate, kot je praksa pri običajnem kreatinu, t.i. kreatin monohidratu. To naredi kreatin etil ester za idealno izbiro v času pridobivanja čiste mišične mase, vzdržljivosti, moči ter vsesplošne telesne pripravljenosti. Kreatin etil ester prav tako omili ali celo nevtralizira kopičenje mlečne kisline v mišicah, kar pospeši okrevanje oz. regeneracijo po treningu in celo med njim.

Pozitivni učinki uporabe kreatin etil estra v kombinaciji s treningom so bile podrobno raziskane. Kreatin etil ester (CEE), ki ima cel spekter pozitivnih lastnosti. Če so kreatin etil estru so dodane proste oblike aminokislin, se še dodatno izboljša njegova učinkovitost.

Moč, ki jo poveča kreatin etil ester, je velika, s tem pa se poveča intenziteta treninga in vzdržljivosti. Kreatin etil ester ponese kreatin na višjo raven, kateri podlaga so znanstvene raziskave.

Študije kažejo, da povečana raven kreatina pomaga, da se utrujenost pojavi kasneje kot sicer, poveča se presnova energije v mišičnih celicah in okrepi vsesplošna telesna zmogljivost. Kreatin služi kot visoko energetska vez med mišicami in živčnim sistemom, rezultat pa je ohranjanje ATP-ja ali osnovne celične energije med mišično kontrakcijo.

Kreatin etil ester je nova generacija kreatina, ki precej poveča vsesplošni performans, mišično rast in regeneracijo oz. okrevanje.


Število ogledov strani: 3844

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtvrtnica
malo za hecrajko0028
Kaj danes za zajtrkCinnamon Stick
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Dnevna potreba po energiji

kg
cm
let

Več formul »