Kulinarika.net - zdravje: Spoznajte dieto, ki je spremenila življenje Janet Jackson

Spoznajte dieto, ki je spremenila življenje Janet Jackson

zdravje: diete, avtor: hlebpet 

Dieta Nutrisystem ima že kar dolgoletno tradicijo, zato z njo širom po svetu hujša veliko ljudi. Med znanimi osebnostmi, ki so si pomagale s to dieto, je tudi Janet Jackson. Dieto je razvilo ameriško podjetje Nutrisystem, njihove izdelke pa lahko kupite v spletnih trgovinah.

DIETA TEMELJI NA VNAPREJ PRIPRAVLJENIH JEDEH

Pomembna predpostavka diete je, da lahko z uživanjem jedi z nizkim glikemičnim indeksom shujšate.

Ameriško podjetje Nutrisystem je leta 1972 začelo prodajati tekočo beljakovinsko dietno prehrano, šest let pozneje pa so svojemu programu dodali še vnaprej pripravljene obroke.

Dieta je sestavljena iz treh glavnih obrokov: zajtrka, kosila in večerje. Glavni obroki in vsaj en prigrizek ali sladica so sestavljeni s pomočjo nadzorovanja velikosti porcij in glikemičnega indeksa živil.

PESTER IZBOR JEDILNIKOV

Jedro diete so izdelki blagovne znamke Nutrisystem, ki jim dodajamo sveže sadje, zelenjavo in mlečne izdelke brez maščobe.

Dieta priporoča  pitje veliko vode. Izbirate lahko med štirimi individualnimi dietnimi programi z jedilniki za ženske, moške, vegetarijance in ljudi s sladkorno boleznijo tipa 2.

Z znanstvenimi dokazi je močno podprta ideja, da lahko s trajnimi in opaznimi spremembami življenjskega sloga, kot so zmanjšanje porcij hrane, nadzorovanje količin zaužitih kalorij in povečanje telesnih aktivnosti, dosežemo izgubo telesne teže.

dieta_nutrisystem.jpg

DIETNE IZDELKE JE MOGOČE NAROČITI SAMO PREK SPLETA

Kljub temu pa se poraja vprašanje, kakšen učinek ima prestop z vnaprej pripravljenih obrokov na običajno prehrano ter o tem, ali nizek glikemični indeks res pomaga pri hujšanju.

Štirje dietni programi ponujajo raznoliko izbiro obrokov. Na spletni strani Nutrisystem najdete interaktivni prehranjevalni in vadbeni dnevnik ter seznam živil s prikazom sestavin in kalorij. Izdelke Nutrisystem je mogoče naročiti le prek njihove spletne strani.

ZGOLJ SPREMEMBA PREHRANJEVANJA NI DOVOLJ – TREBA JE TUDI MIGATI!

Dejstvo je, da je dolgoročno to precej drag način prehranjevanja, zato bo ta dieta najverjetneje ustrezala tistim, ki imajo malo časa za štetje kalorij in pripravo obrokov.

Ljudje s kakršnimikoli zdravstvenimi težavami, nosečnice in doječe matere se morajo pred začetkom diete posvetovati s svojim zdravnikom. Za otroke je ta dieta neprimerna, razen če se zanjo odloči zdravnik.

Dieta Nutrisystem priporoča telesno vadbo in dopolnjevanje obrokov z raznolikim svežin sadjem, zelenjavi in nemastnimi mlečnimi izdelki.

Literatura: Dr. Judith C. Rodriguez: Vse diete sveta


Število ogledov strani: 5325

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
Kaj danes za zajtrkgligor
MOJ vrtjohana
malo za hecpikec85
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Dnevna potreba po energiji

kg
cm
let

Več formul »