Kulinarika.net - Vsa obvestila

Vsa obvestila

Pred vami so splošna obvestila Kulinarične Slovenije, obvestila za uporabnike Plus paketa in tehnična obvestila/novosti v storitvah.

Kulinarika.net V2.011 

12.12.2009 ob 22:26

Manjša nadgradnja KulSlo, poudarek na prenovi voščilnic.

PRENOVA sistema voščilnic, voščilnica se sedaj prikaže na sodobnem dizajnu ;-)

DOPOLNITEV - Vse voščilnice so pripravljene za novoletno pošiljanje in nosijo oznako 2010 :-)

DOPOLNITEV - 6 novih voščilnic, sedma je v pripravi

NOVOST - V novostih na KulSlo in splošnem iskanju  se sedaj prikazujejo tudi članki, intervjuji in voščilnice.

KulSlo V2.010 

24.11.2009 ob 1:12

Programsko kodo Kulinarika.net smo nadgradili na V2.010, ki prinaša nove storitve vašemu priljubljenemu kuharskemu portalu.

NOVOST - Vnos sistem vnosa smeškotov. Več izveste v forumu.

DOPOLNITEV - Spremenjen sistem ocenjevanja receptov (vizualno). Zdaj se vse "dogaja" v izskočnem oknu, kjer ocenjujete, ocenjevanje ni več na sredini strani recepta. Oceno lahko tudi izbrišete.

NOVOST - Možnost dodajanja receptov v priljubljene socialne mreže, kot je Facebook. Doda se naslov, opis in fotografija, če je na voljo.

POPRAVEK - Pravzaprav dopolnitev sistema AJAX. Pri podrobnem iskanju vas je gumb za nazaj vedno pripeljal na iskanje po receptih. Zdaj vas pripelje na tisti odsek iskanje, od koder ste iskali.

DOPOLNITEV - Napredni urejevalnik ima možnost "nov dokument", kar pomeni, a izbriše vso vsebino, ki ste jo naredili. Primerno, če se zaštrikate pri vnosih, kajti napredni urejevalnik ne prikaže vse kode, ki jo naredi (vidite jo lahko s klikom na gumb HTML), zdaj lahko vsebino enostavno izbrišete in pišete na "svežem listu papirja".

Nov članek: Afrodizijaki 

9.11.2009 ob 15:32

Dr. Fu Manču iz Amana nam je poslal zanimiv članek o afrodizijakih. Obvezno branje v teh sivih in hladnih dneh ;-)

KulSlo V2.008 

11.9.2009 ob 20:03

Nove storitve, popravki in izboljšave za september 2009.

NOVOSTI:

- Izboljšano urejanje foruma za moderatorje (zgodovina moderatorskih popravkov)

- Svojo oceno pri receptu lahko tudi izbrišete, ne le spremenite

- Dodana možnost, da gostinec komentira oceno, ki jo je dobil

POPRAVKI:

- Slike pri receptih niso vsebovale pravih opisov, razen na prvi strani (prvih 5 slik)

- Isti recept je bilo možno oceniti večkrat, izboljšali smo varovala

- Grafika pri fotografijah v foto albumih je bila pokvarjena

Moss meritve junij 2009 

22.7.2009 ob 14:00

MOSS meritev obiska Kulinarika.net za mesec junij nam je naštela 155.000 različnih obiskovalcev, kar nas je pripeljalo na 21. mesto izmed 108 prijavljenih na meritev.

Več

 

KulSlo V2.007 

12.7.2009 ob 17:24

Dopolnitve in novosti na KulSlo V2.007. Še naprej odpravljamo pomanjkljivosti V2 KulSlo in skušamo doseči čim boljšo združljivosti in udobje pri delu.

Dopolnitve na KulSlo:

1. Popravljen vpis lokalov za gostince. Če ste imeli težave pri vpisu prosimo poskusite ponovno, saj je v določenih primerih prihajalo do težav.

2. Dodali smo možnost dodajanja fotografij na začetek foto albuma.

3. Odpravili smo težave na portalu z Internet Explorerjem 6 (ni deloval klik na beležko in še par drugih težav).

4. Od zdaj naprej vsako podaljšanje Plus paketa za leto dni prinese možnost novih 480 fotografij v fotoalbume (polletni paket 240 slik).

24. krog nagradne igre je zaključen. 

1.6.2009 ob 0:00

Pravilni odgovor na nagradno vprašanje je bil številka 5. Kliknite na novico za seznam nagrajencev!

Žreb je določil dobitnike:
1. nagrada: drejcek.
2. nagrada: majamarko.
3. nagrada: Zara-Marisa.

Nagrajencem iskreno čestitamo! Vse pa vabimo, da poskusijo srečo v naslednji nagradni igri. OPOZORILO: To sporočilo je generirano avtomatsko po zaključku nagradne igre.

KulSlo V2.006 - Začimbe na klik 

7.5.2009 ob 13:00

Hvala da ste se odzvali tako množično na pošiljanje slik k začimbam. Le te so sicer v prenovi in sicer se pišejo novi teksti.

Vsaka začimba, ki jo "obdelamo" na novo se vključi med recepte, tako da postane začimba v receptu med sestavinami občutljiva za klik, ki pripelje na opis začimbe. V prihodnjih tednih bodo novosti v tej smeri, predvsem boste videli vedno več dopolnjenih začimb ter povezave iz sestavine recepta na posamezne začimbe.

Novost zasluži dvig različice kulinarike na V2.006 :-)

Internet Explorer 6 sodi na smetišče 

30.4.2009 ob 11:14

Eden od treh obiskovalcev naše strani uporablja Internet Explorer različico 6. Uporabniška izkušnja sodobne strani kot je KulSlo v2 je SLABA.

Sicer smo se trudili, da bi KulSlo dobro delala tudi na starejše brskalnike in tudi deluje. Kako deluje, je pa drugo vprašanje. IE6 namreč nima ustrezne moči, da bi prikazal sodobno stran. Niti v hitrosti izhajanja slogov niti v samih funkcijah. Tako vsi tisti, ki uporabljate IE6 ne vidite nekaterih grafičnih dodatkov strani, najhuje pa je, ker brskalnik porabi precej sekund, da sploh izriše stran.

Internet Explorer 6 je star skoraj 9 let in sodi samo na smetišče zgodovine. Je najbolj hroščat, najbolj nestandarden brskalnih "moderne" dobe.

Prošnja, da ga opustite ni vezana le na Kulinarično Slovenijo, ampak tudi na druge sodobne strani. Gmail je pred kratkim onemogočil dostop do svoje pošte za uporabnike IE6. Mi sicer ne uporabljamo tako radikalnega ukrepa, zaskrbljuje pa dejstvo, da imate "kulinariki" tako star brskalnik v takem številu, ki je močno nad slovenskim povprečjem.

Varnostno posodabljanje Windows update bi moralo samodejno namestiti Internet Explorer 7 (zunaj je že IE8), vendar v primeru, da uporabljate "črno" verzijo to ne deluje.

Namestitev alternative je preprosta, prenesejo se vam tudi priljubljene povezave... Poleg Internet Explorerja 7 ali 8, ki ga namesti samodejno posodabljanje najbolj priporočamo:

Firefox 3.0

Opera 9.6

Safari 3 ali 4

Chrome

Prosim, zaradi vas in zaradi nas... Strani Kulinarika.net ne morejo delovati hitro na IE6. In zaradi 9 let starega brskalnika ne moremo zadrževati razvoja tistim, ki nadgrajujejo računalniško opremo.

Srečno!

Nova storitev: vaše slike začimb 

30.4.2009 ob 7:57

Kulinarika.net V2.005 - Pri začimbah smo dodali možnost, da pošljete svojo fotografijo začimbe. Odprite začimbo, ki jo želite (mora biti v bazi) in kliknite spodaj na odpošlji sliko.

Sistem je zelo podoben pošiljanju slik k receptom, slike bo obdelal Bojan, status pa vidite v beležki.

Pričakujemo vaše fotografije z vrta ;-)

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecpikec85
Kaj danes za zajtrkzoia
MOJ vrtrdkapica
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti