Za kar koli sem kupila v C&A (v Avstriji), lahko rečem da je roba gledano sorazmerje med ceno in kvaliteto Mercedes.
Gre za enak princip trgovine, kot je H&M, kjer so vsi tekstlni izdelki šivan pod njihovo blagovno znamko. Gre za modne in kvalitetne izdelke po izjemno, izjemno normalnih cenah.
Žal mi je le, da sem s Primorskega konca in je do Avstrije kar dolga pot, tako, da se glih vsakič ne moreš do C&A trgovin zapeljat, ko rabiš kaj za obleč. Običajno nakupujem v njihovi trgovini v SHOPPING CITY SUD centru, ko grem na obisk k sorodnikom na Dunaj. Je tako velika izbira, da se nekaj ur kar zgubiš v trgovini. Imajo neverjetno veliko stvari za otroke, ženske in moške, v vseh možnih številkah, kar pri nas zaenkrat še ne dobiš. Npr moške hlače 46, krajši in podaljšani rokavi...kar hočeš za res dobro ceno in kvaliteto. V bližnji Italiji pa na moje veliko začudenje C&A ni. Tako, da komaj čakam, da pride C&A tudi v meni najbližjo Ljubljano.
Reči moram, da ljudje ob italjanski meji vse manj zahajamo v Trst in vse pogosteje kupujemo tekstilne izdelke kar v Sloveniji, saj vsaj veš kaj si kupil za določeno ceno. V Italiji je ogromno ponaredkov in dragih cunj v pravem pomenu besede. Res poceni blago v Trstu dobiš pa pri Kitajcih, katere trgovine se razprostirajo od avtobusne postaje pa vse do morja okoli znanega Ponte Rossa. Ni pa to neka kvaliteta, da se razumemo. Gre povsod več ali manj za blago, ki je narejeno iz umetnih materialov in šivano bolj površno. Je pač za obleč za eno sezono, ko je oblačilo moderno in naslednjo sezono si boš pač kupil drugo, če ti je tak način kupovanja všeč.
Mijan