Shar pei

miss tinker  

član od: 3.5.2006

sporočila: 12

tema odprta - 21. mar 2007 1:01 | ogledi: 7.339 | odgovori: 50

koncno se bliza moja diploma...in s tem moje darilo:) obljubljenega imam mladica shar peja ko diplomiram vendar so pri nas blazno dragi (anglija) tako da sem prisla na idejo da zdruzim zabavno s koristnim in kupim kuzka v sloveniji in ga uvozim...no tezava je da nikjer ne najdem vsaj okvirne cene za to pasmo v sloveniji...mogoce ima kdo idejo o ceni?

pozdrav x

miss tinker

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

21. mar 2007 1:14

Po čem so v Slo ne vem, pri nas (Nizozemska) stanejo 1.200 evrov.

Si dobro premislila glede pasme? Shar pei so ljubki do nezavesti, vendar  jih ima 90 % velike težave s kožo (zaradi gub). Pričakuj, da boš vrsto let plačevala velike veterinarske račune ...

Lep pozdrav

Nena in  Polly

Nena-morje

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

21. mar 2007 6:27

Še nekaj, miss tinker. Si pomislila, da bo moral biti ubogi kuža, če ga boš uvozila iz Slovenije, kar nekaj tednov v karanteni - in to, če bo mladič, v najbolj kritičnem obdobju . Preden se odločiš, daj pozanimaj se v Angliji podrobno o tovrstnih predpisih. Bi bilo škoda, da bi se morala kasneje ubadati s posledicami travm, ki se rade kažejo kot neželeno vedenje.

Lp

Cila

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

21. mar 2007 7:16

Se mi zdi, da za Veliko Britanijo nekaj tednov ne bo dovolj. Zelo zelo čuvajo svojo brezsteklinsko območje. Pa še prav imajo. rimljanka

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

21. mar 2007 8:22

Rimljanka, imaš kar prav. Za uvoz psa v Veliko Britanijo sta potrebni dve stvari:

1. vsaj 6 mesecev star test, da nima stekline in potem še novejši

2. karantena pa tudi traja okoli pol leta

Se pravi, da po tej logiki boš dobila psa najprej, ko bo star vsaj dobro leto. 

Mislim, da je najkrajša zakonsko predpisana karantena za živali 3 tedne, ampak to velja bolj za ribe.

Raje daj malce več denarja in kupi psa v VB.

Se pa pridružujem Cili, poznam kar nekaj kužkov te pasme, pa jih imajo njihovi lastniki non stop pri veterinarju. 

Loni Makaroni

TanjaR  

član od: 7.7.2004

sporočila: 63

21. mar 2007 8:51

No pri nas smo imeli 4 shar peie. NISO kar naprej pri veterinarju! V prvem letu moraš paziti kaj jejo in da nimajo vlažne kože, kasneje so popolnoma nekomplicirana pasma. Sicer pa imamo pri nas (v SLO) vrhunske vzreditelje pasme, ki ti bodo predvsem postregli z vsemi podatki. Moj nasvet, kljub malce višji ceni pri nas ne uvažaj psa, če nisi 110 % pri kom ga boš kupila! V glavnem pozanimaj se v Braslovčah (pri nas so pojem vzreje shar peiev) http://www.sharpei-klub.si/ TanjaR Sporočilo je spremenil(a) TanjaR dne 21. mar 2007 08:52:18

nektarina  

član od: 15.2.2006

sporočila: 901

21. mar 2007 9:21

tanjar imate kakšnega shar peia za oddat? nektarina

Abbi  

član od: 11.3.2007

sporočila: 2

21. mar 2007 10:08

TanjaR ti je poslala zelo dober odgovor.Psa kupi pri nas, če nisi prepričana, kje ga boš kupila. Poglej v zadnjo št. Kinologa, trenutno je eno leglo v Višnji gori.Starša sta kar ok.V Kinologu imaš tudi Slovenski klub za velike pasme in molose-poglej pod rubriko Sekcija za šar peje.Vseeno pa premisli malo o tej pasmi. Pri TanjiR imajo mogoče srečo s to pasmo,hvalabogu. Moj mož je veterinar in tudi sama se veliko ukvarjam s psi in lahko rečem, da pasma ni ravno brez zdravstvenih težav. Če ti je pasma všeč in to vzameš v zakup, pa kar pogumno v akcijo. Lep pozdrav! Abbi Abbi

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

21. mar 2007 10:24

Tanja R in Abbi. Najbrž sta prezrli, da bi miss tinker uvozila psa v Veliko Britanijo. Vedela sem, da imajo uvožene pse v karanteni, ne pa, da  celo pol leta !!!  Svojemu kužku česa takega ne bi privoščila. Raje bi dala zanj več denarja, da ga dobim direktno iz legla v moje naročje. Predpostavljam, da lastnik psa plača tudi karanteno. Bi znali biti stroški za psa tako še večji, kot če ga kupi v VB.

Drugo pa je seveda, če se vrača v Slovenijo.

Cila

Abbi  

član od: 11.3.2007

sporočila: 2

21. mar 2007 11:25

Res sem prezrla. Se opravičujem. Karantena je definitivno pol leta. Mislim, da je bolje, da ga kupiš VB.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti