Zamima me zakaj je potrebno zelje predhodno skuhati na primer za segedin in še v kar nekaterih receptih sem to zasledila. Zelje potem ni več tako kislo.
Prosim za vaše mnenje .
martina
Zamima me zakaj je potrebno zelje predhodno skuhati na primer za segedin in še v kar nekaterih receptih sem to zasledila. Zelje potem ni več tako kislo.
Prosim za vaše mnenje .
martina
16. mar 2007 8:44
saj ga ni potrebno, jaz ga smo operem, ker ne maramo preveč kislo in ga dam kuhat k mesu. Segedin se tako malo dlje kuha. lp reza
16. mar 2007 8:51
Za segedin zelja nikoli ne kuham posebej. Spomladi, ko je zelje navadno že bolj kislo, ga prej malo operem, a imam vedno slabo vest, da "odlivam" vitamine. Sicer pa segedin že od nekdaj delam tako, kot ga je ranjki mojster Ivačič. teta torta
16. mar 2007 8:58
Do Kulinarike nisem še nikoli slišala, da bi kdo predhodno skuhal zelje za segedinar. Navsezadnje je zelje tako hitro skuhano, da v tem ni nobene logike. Sicer je pa kar nekaj drugih receptov, kjer se predlaga prevrevanje zelenjave, čeprav se s tem izgubljajo vitamini. Vsak po svoje, a ne? LisaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Kaneloni s piščančjim mesom in kislimi kumaricami
Široki rezanci s kuhanim pršutom, mlado špinačo in porovo kremo