Zagovor diplome

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

31. okt 2011 20:13

Datum zagovora diplome je pa ja zadeva, ki se ne prestavlja. Pa saj veš toliko in toliko časa naprej. Kot ti pišeš, oprosti, se mi zdi, kot da bi šola (ali gre celo za fakulteto?) morala tebi neko uslugo delat? Veš, draga študentka, kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor. In kakšen je tvoj, da ti datum in ura ne ustrezata? November, promet in slabo vreme? Ja potem pa dan prej v kraj, kjer boš diplomo opravljala, kot so ti že napisale predhodnice. Jaz sem samo še nekaj svojih misli dodala. In naj sklenem s še eno: da se bojim  diplomirancev, ki razmišljajo na ta način. Ko vedo tedne v naprej, kdaj je zagovor nečesa tako življenjsko pomembnega, kot je diploma, pa bi ga zaradi vrmena in ure prestavljali??? O tem, da bi dan prej šli v kraj, pa niti ne pomisli? Če pa je kraj tako nekje blizu, da prenočišče nima smisla, ja potem pa ob treh zjutraj pot pod noge, ne bo druge.

 

Ne vem, morda pa ti bodo glede ure v referatu šli na roko - lepa beseda lepo mesto najde, pravijo, pa jim pojasni,v čem je problem, in se morda celo reši tebi v prid. Vprašat ni greh.

 

 

mamamia

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

31. okt 2011 21:07

Vse predhodnice in predhodniki so bili zelo vljudni in strpni, jaz pa ne bom - v zadnjem času potrpežljivost drugje na debelo talam - bom rekla, kot je imel navado moj pokojni ata: šta sve majka rodi i zemlja nosi!

cervus

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8687

31. okt 2011 21:33

Primer: če stanuješ v Rogaševcih, zagovor diplome imaš v Portorožu... Od doma do Murske se voziš približno pol ure, greš na AC - do Ljubljane potrebuješ dve uri  = 2 uri 30 minut; od Ljubljane do Portoroža približno 1 uro 30. Se pravi od enega kraja Slovenije do drugega je 4 ure vožnje... Od doma bi mogla it od 4. uri zjutraj . Verjetno ta varianta odpade, prav verjetno ne živiš in ne zagovarjaš na teh lokacijah.    Zato si najdi prenočišče za to noč.  

Drugače pa, dragi otrok, v službo moramo pridet tudi ob 6. ali 7. uri, nihče te ne bo vprašal kje stanuješ in koliko dolgo se voziš.  

Uspešen zagovor diplome ti želim.    

 

Pozdravček! 

 

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

31. okt 2011 21:41

Tukaj se pa z elaphus (no, ne prvič in edinič, sploh ne) strinjam in tudi z vsemi ostalimi tudi, seveda.

Datum zagovora diplome je datum, ki so ti ga postavili, najbrž ti je jasno, da je vsaj komisija 3 članska, najbrž ti člani nimajo pod milim nebom kaj drugega početi, kot čakati na to, kdaj boš ti utegnila in ti bo ura všeč in...... Daj, saj nisi resna, oprosti.

Ja, res si revca, ob 8.30 imaš zagovor, sredi noči, tako rekoč, pa še v drugi polovoci novembra, jojmene. A v službo boš tudi hodila kadar se ti bo zahotelo? Verjemi, mnogi se VSAK dan vozijo vsaj tako daleč v službo, kot se boš ti na zagovor diplome. In prav vsak dan imajo zastoje na cesti, ker se pač iz vseh strani v Ljubljano promet že pred sedmo, pa tja do devete najmanj, zelo zgosti, pogosto ustavi. Pa vsi pridejo vsak dan v službo (no, morda ob 30 cm sveži snežni odeji čez noč kako minuto zamudijo....). Verjemi, ne govorim na pamet.

Hm, včasih je "maturus" pomenil zrel, danes očitno niti diploma še ne zagotavlja neke zrelosti, ki jo EMŠO kaže že kar nekaj časa.

Uspešen zagovor, upam, da boš pri izbiri službe že vnaprej premislila vse morebitne toovrstne in podobne zadrege, ki bi se ti lahko zgodile.

ps: Ljubljana (predvidevam) pa le ni tako velemesto, da bi se po uro dolgo vsak dan stalo v kolonah do faksa, pa čeprav tam za Bežigradom ali pri tržnici, da o drugih sploh ne zgubljam besed. Smešno in povsem nezrelega uma je razmišljanje o tem, kako zameriš, da študentom od daleč dajejo take čudne ure zagovorov.

rimljanka

Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 31.okt 2011 22:32

haley  

član od: 19.2.2009

sporočila: 12

31. okt 2011 23:04

Nisem pričakovala, da bom dobila toliko odgovorov. Ok  naj naprej napišem, da seveda vem, da kak je vstati ob zgodnjih urah, sem tudi že vstajala zgodaj in šla v šolo ali službo, tako da mi zgodnje ure niso tuje. Je pa res, da nikoli nisem imela preveč daleč do šole ali delovnega mesta, tako da se prej s temi problemi kot so vremenske razmere, promet... nisem ravno srečevala. Sedaj mi je pa vseeno malo drugače, ker imam okoli 200 km do faksa.

 

Sem pa tudi v prejšnem postu pozabila napisati, da sem tudi že sama razmišljala o tem, da bi si našla prenočišče in zjutraj šla spočita na zagovor. Se mi zdi tudi pomembno, da se za tak dogodek dobro naspiš, ker vsaj jaz bolje funkcioniram, če sem spočita in naspana. 

 

Hotela sem izvedeti, če je kdo konkretno imel že s tem izkušnje, ne pa da me napadate in mi take stvari pišete. Hvala pa vsem, ki ste mi zaželeli srečo pri zagovoru.

 



haley

Sporočilo je spremenil(a) haley dne 31.okt 2011 23:06

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

1. nov 2011 7:56

Draga moja haley, uspešen zagovor in srečo pri vsem ti želimo prav vsi, o tem ni dvoma. Ampak tvoj prvi post je nekako tako zvenel, kot da si razvajeno punče, ki ji ni za prezgodaj vstat in bi se vse moralo prilagajt njej, vključno s člani komisije na fakulteti. Čeprav je tebi v interesu, da diplomiraš.

Zdaj, ko si napisala, da se boš peljala 200 km daleč, pa je itak jasno, da je najbolje prespati v kraju, kjer opravljaš diplomo. Se do faksa še sprehodiš, da bo glava bolj sveža.

 

In nihče te ni napadal, smo pač napisali svoja mnenja. To je forum, ko nekaj vprašaš, vzameš v zakup še kak odgovor, ki ti ni po volji. VSi smo že bili v tvoji koži, brez skrbi.

 

In vsi ti držimo pesti za zagovor.

 

mamamia

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

1. nov 2011 8:17

Haley, predstavljaj si, da si noseča, dobiš popadke ob tej tako nezaželeni uri. Kaj boš storila? Jih boš prestavila na pomlad ali na popoldanski čas? Kar se mora, se mora. Ne išči nobenih izgovorov in pojdi. Če si prišla tako daleč z diplomo, boš pa menda ja še ta zadnji del korektno speljala. Moram se strinjati z Mamomio, namreč kako boš sicer funkcionirala v življenju, ki je polno ovir in stran poti, da prideš do cilja? Pregovor in Trixi pravita, kjer je volja, tam je pot.

Želim ti vse dobro!

 

naor

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

1. nov 2011 8:25

naor je napisal/a:

Haley, predstavljaj si, da si noseča, dobiš popadke ob tej tako nezaželeni uri. Kaj boš storila? Jih boš prestavila na pomlad ali na popoldanski čas? Kar se mora, se mora. Ne išči nobenih izgovorov in pojdi. Če si prišla tako daleč z diplomo, boš pa menda ja še ta zadnji del korektno speljala. Moram se strinjati z Mamomio, namreč kako boš sicer funkcionirala v življenju, ki je polno ovir in stran poti, da prideš do cilja? Pregovor in Trixi pravita, kjer je volja, tam je pot.

Želim ti vse dobro!

 



naor

 

Da se navežem:

 

en od inačic pregovora, ki ga imenja naor, je tudi: Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.

 

Čeprav mislim, da haley bo opravila, samo malo motovili ... vsi smo bili kdaj negotovi, pa so nas usmerili na pravo pot ali opogumili.

mamamia

Balenka  

član od: 28.4.2004

sporočila: 2825

1. nov 2011 10:13

Verjetno si pričakovala, da bodo vsi stopili na tvojo stran in ti pomagali jamrat, da imaš zagovor diplome ob res nemogoči uri.

Ampak se kaj takega k sreči ni zgodilo!

So moje predhodnice-ki že veliko koristnega napisale-i in na tvojem mestu, haley bi se tega vsekakor držala.

Kdo misliš, da ti bo vedno postavljal ure, ki bodo tebi ustrezale? Verjemi, da nihče!

Zagovor diplome, formalna stvar, a zelo pomembna! Če si opravila vse druge študijske zadeve, boš tudi to. Če si pisala diplomsko nalogo sama, potem to ne sme biti problem!

Zato le pravočasno dvigni r.t, pot pod noge in gremo! Nikar pa se ne umišljaj veselih obrazov komisije, da gospodična ne more pravočasno prispeti na faks, ker je to zgodnja ura. Kaj boš pa navedla za razlog v referatu?

A ti ne bo nerodno?

Boš videla, kako dolgo noč boš imela pred seboj! Verjetno tudi spala ne boš veliko, ker adrenalin dela svoje.

Haley, razmišljaj v drugo smer: pridem, vidim, zmagam...........! Potem se cel dan in še vse naslednje tega veselim!

PA SREČNO!

Balenka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

1. nov 2011 10:28

Haley, takole ti povem:

Poleg zagovora diplome boš imela v življenju še n situacij, ko bo treba kam iti več kot 200 km daleč in ob 8.uri zjutraj tam briljirati. In boš super srečna, če boš sploh imela priliko kaj takega početi. Ker, če boš lahko to počela, pomeni, da boš imela dobro zaposlitev, da te bo delodajalec cenil in si boš na osnovi tega lahko oblikovala varno življenje in varno starost.

Ker prihodnost bo, če bo dobra, izgledala takole.

Ker boš imela vsaj službene poti. Materialna resnica je, da se v Sloveniji že veliko ljudi vozi na delo več kot 150 km vsak dan v eno smer. Ker je pač treba preživeti. Ampak tudi ti so še na, recimo, varni strani.

 

Ker je tudi slabša: Če se ti pa ne bo tako obrnilo v življenju, boš pa brzčas prodajalka v kakšni trgovini s kitajsko robo ali pa delovna sila v kakšni kitajski mednarodni verigi. Ali pa Indijski. In tisti kapitalisti pa čisto nič ne šmirgljajo človekovih pravic, dostojanstva in kar je še tega (že svoje izkoriščajo do plafona in čez) in ne bodo imeli čisto nobenega razumevanja na to, kakšna bogica da si, kar moraš iz kraja A v kraj B.

 

A si sedaj razumela? Prav. In za božjo voljo, odrasti. Diploma je tudi en del tega, ko se odraste.

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti