Sadna pita

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

tema odprta - 9. mar 2007 19:21 | ogledi: 3.943 | odgovori: 2

Brskala sem po receptih, pa nikakor nisem našla pravega. Rada bi namreč naredila tako pito, kot jih delajo v novogoriški Perli oz. slaščičarni Dolce vita. Spodnja plast je krhko testo, na njem pa je jogurtova ali kefirjeva krema, nanjo pa je položeno poljubno sadje in prelito s prelivom.

Zatakne se mi pri kremi - jogurt ali kefir je osnova, kaj pa je še treba dodati, da pride krema sicer kompaktna, ampak rahla, sočna, skratka nebeško dobra. Ali je to kremo tudi potrebno speči itd. itd. Punce, pomagajte!

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15823

9. mar 2007 19:31

Speči verjetno ne, po moje se jogurtu ali kefirju doda želatina, da je krema čvrsta in rahla, in še kakšna aroma za okus. Krema se da na že pečeno testo (ali pa na piškotno testo, ki se ne peče, ampak se samo strdi v hladilniku), in sicer v modelu, obložiš s sadjem in na haldno, da se vse skupaj strdi.

 

Nekaj receptov za take pite imam, ne poznam pa te iz Perle. Mamamia 

 

mamamia

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

10. mar 2007 15:36

Mamamia, hvala za nasvet. Hkrati pa lepo prosim, če mi napišeš kakšen tvoj recept oz. posreduješ link, ker nimam pluskota.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti