Adamlje na njem cvre hrano. Se pa ne spomnim, kaj je delal tako, sem enkrat nekje en recept videla, pa nimam več v spominu.
Adamlje na njem cvre hrano. Se pa ne spomnim, kaj je delal tako, sem enkrat nekje en recept videla, pa nimam več v spominu.
Ne bom pisala o uporabi olja za solate, ker sem tu posebnež.
Moram pa opozoriti na masleno olje, olje, ki ima okus in vonj po maslu in ga imajo pod znamko Kronen tudi v pol litrskih steklenicah v IŠ. Brez Kulinarike tega ne bi vedela. Do sedaj še nisem srečala nikogar, ki mu je znano to olje ( niti poslovodkinji na živilih v tem IŠ
). Uporabljalmpa ga v sladicah., za peko paličink ipd.
| mamamia je napisal/a: |
Pretežno uporabljamo olivno olje, kot ga je najbolj priporočljivo uporabljat, torej brez pretiranega segrevanja. Za jedi, za katere se olje segreje, uporabljam sezamovo olje (in za vse kitajske in tajske jedi, tega veliko pripravljam), pa arašidno olje je tudi vedno na polici. Bučno je vedno za solate, razen za zeljevo, to naredim z belim, od običajnih belih olja pa uporabljam repično ali koruzno, včasih sončnično. Običajno kupim Zvezdina olja, ni pa pravilo. Mamamia
mamamia |
Pri nas uporabljamo zelo malo olja, kar ga je olivno, nekaj bučnbega in kokosovo maslo. Belo olje samo za vzorec. Ocvrtih jedi že dolgo ne pripravljamo več.
kobra 1
| Lipa je napisal/a: |
| (le arašidovega nisem zasledila) |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Vitlof s sirom

Veseli tiramisu