Polnjene paprike
| Vendelina jr. je napisal/a: |
| Čeprav, jaz mislim, da je govedina - po tem, ko se odstrani pljučna pečenka, narejena predvsem zato, da se naredi dalmatinska pašticada. Sarabande, daj me podpri v tem...:) Vendelina jr. |
Vendelina jr., ali te lahko podprem tudi jaz, čeprav nisem Sarabande?
Moja mami dela krasno pašticado, čeprav je že kakih pet let ni naredila
.
Drugače pa delamo govejo pečenko z zeliščno skorjico iz rostbifa (pojma nimam, kako se reče normalno temu kosu, menda hrbet ali tako nekako), mož in sin obožujeta florentinca, ki je v sredi še krvav (nisem ravno ljubiteljica - grem kar stran, ko jesta), T-bone steak (tam okoli 35dag vsak) pri nas zmažejo, kot bi rekel keks, je pa res, da naši mesarji niso najbolj vešči rezanja le-tega.
Tudi jaz imam rada vse zgoraj našteto, le da ne "raw" ali "medium", pač pa "well done", čeprav je, po ežojevo, to neužitno, hehe. ![]()
Človek bi rekel: govedino v vsako slovensko vas!
LP
cervus
ežoj, moje prevajanje gre malce v drugo smer: well - torej, done - narejeno; vse skupaj -torej, narejeno - (šele zdaj - prej je še napol surovo), hehe.
LP
cervusmimika, en termometer ni uporaben za vse namene, za kuhinjo, jaz uporabljam:

levo je termometer, kupljen v Leclerku pred nekaj leti stal je takrat cca 2000 sit, zelo uporaben za pečice.
Desno je termometer kupljen v Conrad ( Ljubljana, BTC, v bližini Bing-Benga ), cca 7000 sit, uporaben za čokolade in sladkor, tista čudna reč v obliki črke T, ni termometer, pojma nimam kaj je, zelo sem pazil, da ne bi posnel drug del mize, da ne bi kjerga kap.
ežojKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polnjene paprike

Korenčkova juha