Mikrobiologinja nujno potrebuje službo!

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

18. feb 2007 20:22

Cimetovka, se podpišem pod tvoje zadnje pisanje.

 

Evo, razpis za nas: 

http://www.zaposlitev.net/index.php?m=iskalci&oglas

Jaz sem se že prijavila. Atina

Sporočilo je spremenil(a) Atina dne 18. feb 2007 20:47:29

Petra 1  

član od: 1.6.2006

sporočila: 419

19. feb 2007 9:12

Pozdravljeni,

 

pri nas z veseljem sprejmemo nove ljudi, pogoj avto in veselje do kuhanja.

 

Če se želite izobrazit v prodaji, z našimi seminarji  in delom sigurno pridobite izkušnjo, ki vam je ne da nobena fakulteta.

Človek postane samozavestnejši in ko se tržiš za svoj poklic, s samozavestjo lahko rećeš, da znaš prodajat.Življenjska izkušnja, predvsem, če rabite tudi denar.

 

Jaz imam ekonomsko fakulteto, pa mi ni žal, da delam to že 6 leto, kot samostojni s.p.

Če želite kakšen nasvet, mi pišite na ZS. 

 

lep pozdrav vsem,

 

 

nikoli ne veste zakaj niste dobili službe za katero ste se prijavili- vam že ni bila namenjena....sigurno bo ob pravem trenutku, prišla tudi ta....

 

Petra 1

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

19. feb 2007 10:35

cimetovka je napisal/a:

Veri,

zdravo. Ne vem kaj si po izobrazbi. Vendar ti moram povedat, da če že prideš do razgovora za strokovnega sodelavca je prava stvar, ki te vprašajo ali že imate izkušnje v prodaji. In ti jim sevda praviš, da ne in takoj avtomatsko odpadeš. Tak, da ne govori da sigurno lahko dobimo službo v farmaciji. Ker sem bila že na nekaj takih razgovorih in avtomatsko odpadeš, če nimaš izkušenj v marketingu ali prodaji. Lahko greš še čez toliko testov in razgovorov ampak, če nimaš izkušenj iz tega področja jih pač ne zanimaš.

 

In ko praviš, da če ti ne odgovorijo na prošnjo le-ta ni strokovno pripravljena to ne drži. Določena podjetja pač ne pišejo nazaj odgovorov, čeprav bi jih po zakonu morala, se pač najdejo določeni ljudje, ki se jim zdi to brezveze.

 

Sej vem , da se slej ko prej bo našla služba. Sam jaz jo rabim sedaj in ne čez eno leto ali pa dve.

cimetovka

 

cimetovka, po izobbrazbi sem biologijnja,tako kot večina mojih prijateljev in sošolcev, tudi fant, ki so brez izkušenj in brez vez dobili službo v farmaciji!!!! Skoraj vsi iz mojega letnika, ki niso mladi raziskovalci, delajo to! In vsi, ampak čisto vsi so bili brez izkušenj! Seveda imaš manj možnosti, če nimaš izkušenj, ampak ravno tu se da dobit delo tudi brez njih. Ne bi bila tako prepričana, če ne bi poznala res vsaj 20 oseb brez izkušenj, ki to delajo, enim sem še sama pomagala popravljat prošnje... Ker jim najprej niso odovarjali. 

 

Ja, seveda ne pišejo nazaj, če te ne mislijo povabit na razgovor - kar sem mislila je, da če ne dobiš odgovora - pridite na razgovor - od večih firm, potem očitno prošnja ni tako sestavljena, da bi se jim zdela primerna. Ker sicer te povabijo na razgovor. Ni res, da so vse te službe prek vez razdane, jih čisto preveč poznam, ki niso meli nobenih vez in dobili službo! In ni res, da avtomatsko odpaddeš brez izkušenj, ker jih čisto preveč poznam brez kakršnihkoli izkušenj, ki so dobili to delo. Ne na prvem razgovoru, na drugem, tretjem ali maksimalno petem pa. Kako dolgo pa traja, da prideš do 5 razgovor, je pa precej odvisno od tebe... Če pošlješ prošnje povsod in če je prošnja dobro napisana, potem to traja recimo mesec dva, največ pol leta. Noben od mojih kolegov ni dela v farmaciji iskal dlje časa.

 

Če pa misliš apriori, da te ne bojo hotli zato, ker nimaš izkušenj, pa mogoče res ne deluješ tako optimistično, kot bi si oni želeli. Jaz ne verjamem, da je tako grozno, ker je enostavno vsem mojim kolegom ratalo, čisto vsem! 

Veri

lonalina  

član od: 9.11.2006

sporočila: 65

19. feb 2007 10:46

Glede na to, da je tule govora tudi o zasedbi delovnega mesta brez izkušenj me zanima ali mi lahko kdo pošlje na ZS primer dobre prošnje? Sem namreč absolventka in že nekaj časa naokoli pošiljam prošnje pa nikoli ne vem ali je moja prošnja dobro napisana ali ne, ker že dolgo nisem dobila nobenega odgovora. Ima kdo mogoče prošnjo napisano tudi v angleščini? Ravno zdaj želim oddati prošnjo v neko podjetje, ki zahteva prošnjo tudi v angleščini. Prošnje še nikoli nisem pisala v angleščini zato se malo lovim kako jo napisati. Hvala za kakršnokoli informacijo.lp lonalina

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

19. feb 2007 13:18

To, kar sprašuje lonalina, je v bistuv empirični pirkaz nezadostnega izobraževalnega sistema pri nas - ker mladih ljudi tega na faksu ne naučijo!!! Kar potem ne čudi, da mladi ljudje ne dobijo na faksu nikakršnih namigov o tem, kako se išče služba.

 

Lonalina, ključni besedi sta "curriculum vitae" (lat: življenjski krog), v nadaljevanju pa se to označi s CV.

in če s temi besedami guglaš, ti bodo padle ven stvari kot so

How to write a curriculum vitae, Samples of curriculum vitae.....idp.

Vendelina jr.

lonalina  

član od: 9.11.2006

sporočila: 65

19. feb 2007 14:04

Vendelina hvala! Bom pregledala....

 

lp 

lonalina

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

19. feb 2007 14:14

lonalina, osredotoči se ne tiste lastnosti, ki jih v tistem podjetju iščejo. pa še en namig: večina podjetij želi zaposlit ljudi, ki bi radi delali točno v njihovem podjetju, če se da, kje not na to namigni, zakaj so prav oni tako zelo fajn. Ljudje, ki berejo prošnje ne marajo, da se vidi, da je vse copy paste in samo spremenjen naslov... Veri

lonalina  

član od: 9.11.2006

sporočila: 65

19. feb 2007 14:14

Naj pa še omenim, da je razlika CV in prošnja. Običajno se najprej napiše prošnja, zraven pa se priloži življenjepis. In življenjepisa v angleščini še ni tako težko napisati, večji problem je zame prošnja. V življenjepisu se običajno samo našteva (npr. izkušnje, hobiji, osebni podatki...), medtem ko je v prošnji potrebno napisati nekaj več. Prošnja v angleščini je tista, ki meni dela preglavice. lonalina

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

19. feb 2007 14:42

Mah ne vem... se mi zdi, da nekateri kar malo preveč hodite kot mačka okoli vrele kaše. V prijavi na delovno mesto (prošenj ni več) pač napišeš, zakaj se ti zdi da si za to in to delovno mesto tako zelo primeren, da te morajo povabit na razgovor. Da se ti zdi (če imaš izkušnje) da je prav to delovno mesto tisto, na katerem bi se lahko najbolj izkazal, da področje poznaš, če pa jih nimaš, da so te takšne stvari vedno zanimale, da si bral literaturo s tega področja, da si se pripravljen dodatno izobraziti.... Kaj lepega, živahnega, pozitivnega je treba napisat.

Nikar pa ne nasedajte raznim "prošnjam ki ti zagotovijo razgovor", ki se prodajajo po internetu, ker so garanitirano in preverjeno med prvimi ki letijo v ta okrogel fascikel.

Lonalina, tudi prošnje v angleščini ti bo našel striček google ali pa kak učbenik poslovne angleščine.

Drugače pa...moja starejša hči je brucka na mikrobiologiji, in vsi so ji rekli, da s tem poklicom pa res ne bo problem najti službe.  

 

Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

lonalina  

član od: 9.11.2006

sporočila: 65

19. feb 2007 15:23

Jaz sicer nisem mikrobiologinja, vendar to rečejo vsem prvim letnikom na vseh faxih, ko pa se zadeva zaključi pa vendarle ni tako lahko. Na dan pregledam vse možne oglase in številne spletne strani različnih podjetij pa sem v dveh letih samo dvakrat videla oglas za točno mojo smer, na kateri so mi v prvem letniku in tekom celotnega študija govorili, da ni nobenega problema dobit službo. In kje so zdaj vse te ponudbe lp lonalina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti