Kupujem televizor - prosim za nasvete

Dolores  

član od: 20.6.2005

sporočila: 1304

16. feb 2007 9:30

Mi imamo 20 let starega Nordmendeja, ki mu po mojem nič ne manjka. Otroci menijo drugače in vse kaže, da bo treba nekaj narediti (vreč ga ob tla kot pri kuharci37 npr.). Pri nas se s to mašinerijo več ukvarja starejši sin in svetuje LCD. Midva televizije skoraj ne gledava, kakšen video skupaj z vso družino, pa bolj zaradi družbe. Sem bila pa pri prijateljici šokirana (kupili so plazmo), ko sem videla njihov novi televizor dimenzije okrog 100. Zadeva povsem obvladuje prostor, kljub temu, da ima le-ta tam okrog 30 kvadratov. Mislim, da bomo vseeno še malo počakali, da cene padejo in da se razjasni kateri trendi bodo prevladali.

Lp 

Dolores

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

16. feb 2007 10:32

jass je napisal/a:
Aja, pa lcd ima daljšo življensko dobo kot plazma. jass Sporočilo je spremenil(a) jass dne 14. feb 2007 19:46:46

ma saj tisti, ki jim je škoda denarja za televizor in ga mislijo imet 20 let ponavadi ne kupijo lcd ali plazme. V tolikih letih, ko se plazma obrabi, pa ja kupiš kaj novega....

Mislim, da je en pomembnejših podatkov ta, da moraš imeti kar kvaliteten sprejem (najbolje kabelska), ker če ne se na plazmi še slabše vidi... Prosite trgovca, da vam priklopi na anteno, ker tisti njihovi dvdji se na vseh tv-jih lepo vidijo.

matilda

karnak  

član od: 24.10.2006

sporočila: 701

16. feb 2007 11:06

Mi imamo 10 mesecev staro plazmo Pioneer. Slika je res zelooo lepa in velikost odločna. Ker ima moj mož svoj prav, je to televizijo naročil iz Nemčije. Res je bila kar precej cenejša kot pri nas. Vrndar se nam je po 7 mesecih televizija pokvarila. Že to, da sva jo odmontirala iz stene (na steni imamo nosolec in na njep tv), je bil cel projekt. Jasno, ker nisva kupila tv pri nas, sva dobavitelja obvestila o tem in rekel je, da on poskrbi za garancijo in odpelje tv v Nemčijo na popravilo. Na popravljeno tv sva čakala 2 mesece!!!!! Iz velike plazme smo prešaltali na mini tv. Groza. Dobavitelj se je vedno opravičeval, da nič ne more, ampak do božiča pa bo. Dobili smo jo okoli 15.1. Nauk tega je, da ne kupujte stvari pri ljudeh, ki vozijo iz Nemčije. Kdor poceni kupi, drago plača, je čista resnica.

Ampak napisati moram, da nama je naš tv še vedno najbolj všeč.

JORDI

lojtra1  

član od: 26.1.2010

sporočila: 28

12. apr 2010 22:20

Stari TV se mi je pokvaril in sedaj nameravam kupiti novega- velikosti 94 cm,LCD, pobrskala sem po internetu, kaj vse mora imet, da bo decembra deloval ko bomo prišli na digitalno oddajanje, pa bi vas rada vprašala če je treba poleg tega da mora imet oznako DVB-T, AAC, MPEG4, FULL HD pazit še nakaj posebnega? Signal dobivam preko strešne antene. Mogoče kdo predlaga kakšen model - tm nekje od 500 do 700 evrov? lojtra1

aanita  

član od: 10.12.2008

sporočila: 36

13. apr 2010 10:23

Pozdravljena, pred mesecem dni sem tudi sama kupila LG 32SL8000 LCD televizor. Všeč mi je, ker je meni enostaven, shranjevanje programov, preklapljanje in vse druge nastavitve. Ima celo USB vhod, tako da mi bere divx filme kar z zunanjega diska 1T. Dvd snemalnik je prebral le usb ključek. Slika je čista, jasna. Televizor sam je 200Hz. Zanj sem odstela 614 € v Bigbangu, dokupila sem tudi 5 letno garancijo. Priporočam, da resnično izmerite razdaljo, ki jo imate do televizorja. Kljub temu, da naj bi mi odgovarjala 107 diagonala zaslona in bi lahko kupila plazmo, sem pri pregledu v trgovini ugotovila da pri tej diagonali ne bom mogla slediti sliki ter podnapisom hkrati. Zato sem morala izbrati manjšo diagonalo. Z izbranim Tv sem zelo zadovoljna in priporočam nakup. Lep pozdrav, anita aanita

kuharica Mici  

član od: 30.9.2004

sporočila: 276

13. apr 2010 11:15

Pri nas smo se po odločanju med plazmo ali lcd, na koncu odločili za računalniški monitor. Razlog je kratka razdalja do monitorja, torej smo želeli majhno diagonalo. Plazme in lcd monitorji z majhno diagonalo imajo malo ostalih funkcij, medtem ko je računalniški monitor (lcd) te velikosti že poln raznoraznih funkcij. In še cena je bila nižja. Izbrali smo pa Samsunga. LP kuharica Mici

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

19. dec 2014 11:30

kuharica Mici je napisal/a:
Pri nas smo se po odločanju med plazmo ali lcd, na koncu odločili za računalniški monitor. Razlog je kratka razdalja do monitorja, torej smo želeli majhno diagonalo. Plazme in lcd monitorji z majhno diagonalo imajo malo ostalih funkcij, medtem ko je računalniški monitor (lcd) te velikosti že poln raznoraznih funkcij. In še cena je bila nižja. Izbrali smo pa Samsunga.

LP

kuharica Mici

Kako ga pa upravljate?

Commis débarrasseur

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

19. dec 2014 13:04

zzak1977 je napisal/a:

kuharica Mici je napisal/a:
Pri nas smo se po odločanju med plazmo ali lcd, na koncu odločili za računalniški monitor. Razlog je kratka razdalja do monitorja, torej smo želeli majhno diagonalo. Plazme in lcd monitorji z majhno diagonalo imajo malo ostalih funkcij, medtem ko je računalniški monitor (lcd) te velikosti že poln raznoraznih funkcij. In še cena je bila nižja. Izbrali smo pa Samsunga.

LP

kuharica Mici

Kako ga pa upravljate?



Commis débarrasseur

 

Kuharica Mici ti bo najbrž sama odgovorila, jaz ti pa le prišepnem, da imajo LCD monitorji z možnostjo priklopa antenskega kabla tudi daljinski upravljalec.

Pri nas imata oba otroka v svojih sobah LCD računalniške monitorje, priklopljen še antenski kabel in imata vse v enem. Sin ima celo malce funkcijo "slika v sliki", tako da lahko igra računalniško igrico in gleda film hkrati - ne sprašuj kako mu to uspeva ker nimam pojma.

Issi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti