Mastni lasje

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

15. feb 2007 16:21

 

No, tu je bilo že veliko razmišljanj na to temo, ampak vsi bolj diskutiramo na obče, frizer bi pa tole bolje vedel že iz preprostega razloga - ker bi te videl.

Prva stvar:

- Ne mastijo se lasje, masti se lasišče - ali imaš tudi mastno kožo (če jo imaš, je samorazlagalno, boš imela pač tudi mastno lasišče, dobra stran mastne kože je v tem, da se bolj počasi stara - gube se kasneje pojavijo). Če se ti masti samo lasišče - kako pa drugače stojiš s potenjem - namreč,eni se potimo v spanju in posledično imamo prepoteno lasišče, kar ima podoben učinek kot da bi bili lasje mastni.

Druga stva:

- Zablode: Ne dela se pramenov z blanšem (nočem nikogar žaliti, ampak eni frizeraji so mentalno še vedno v sredini osemdesetih let prejšnjega stoletja in tam še vedno z blanšem operirajo....) , ker s tem dosežeš samo to, da se bodo lasje izsušili, da bodo krepati in razcepljeni na podlagi mastnega lasišča in se bo zadeva samo še s škarjami rešila- če imaš pramene, se to vedno dela z barvo. 

- Prav tako se lasišča ne izsušuje s kano. Najprej kana res izsuši lasišče, potem pa se pod suho povrhnjico sebum še bolj kopiči in v nadaljevanju je lasišče še bolj mastno (tole mi je razložila dermatologinja v našem kozmetičnem salonu in ji verjamem), tako da dobiš kombinacijo prhljaja in mastnih las.

- Pena za volumen je čisto v redu zadeva, če potrebuješ frizuro za posebno priložnost. Ampak vse pene samo obtežijo las in naslednji dan so lasje še težji kot so bili in adijo volumen. Produkti, za katere proizvajalci pravijo, da držijo dalj časa, pa držijo samo ob predpostavki, da greš s peno čisto do lasišča, tako da bo las že takoj na površju zelo pokonci stal. In tisti film od pene+mastno lasišče....naredi vse skupaj še bolj mastno. Volumna ne rešiš s peno, volumen se izboljša, če te striže nekdo, ki to zna in ni rečeno, da znajo vsi frizerji tudi striči.

- Zabloda, da pogosto pranje škoduje lasem - škodujejo agresivni šamponi in preveč vroči sušilci. In še nekaj, pranje las na 2 dni se je mogoče pred n leti res obravnavalo kot pogosto, danes je pa interval 2-3 dni za dolge lase normalen, medtem ko bi se morala kratka frizura obnavljati vsak dan (jaz delam v financah in neurejeno/umazano frizuro v teh krogih razumemo kot znak slabih manir)

Rešitve?

Moj frizer svetuje blag šampon (otroški), pogosto pranje in  najmanj enkrat tedensko nanašanje hranilne maske za lase v kobminaciji z losijoni za lasišče.

 

 

 

 

Vendelina jr.

rdeča kapica  

član od: 26.12.2006

sporočila: 90

15. feb 2007 17:13

Na to temo o mastnih laseh lahko govorimo v nedogled ker vsako lasišče odreagira drugače ,zato ima vsak tudi svojo izkušnjo, in vsak bo podav svoje mnenje kaj mu naljbolje ustreza.

Zgleda da sem frizerka iz sredine osemdesetih let prejšnega stoletja ,ker uporabljam blanš.

Blontne oz. svetlejše pramene ne moreš drugače doseči kot z blanšem,pomemben je tudi hidrogen, če  boš delav z 12% res lahko poškoduješ lase ,če pa delaš z manj procentnim pa se v današnjih časih skoraj ne more narediti ker so preparati zelo izboljšani in z veliko negovalnimi substancam,ki las ščitijo.

Še vedno drži pravilo da barva, barve ne svetlii.

Če pa katera ve kako narediti na temno rjave lase pramene lešnikove barve brez uporabe blanša in hidrogena mi pa naj pove,nebi rada bila več frizerka iz sredine osemdesetih let prejšnega stoletja.

rdeča kapica

atic  

član od: 19.8.2005

sporočila: 218

24. mar 2007 13:00

Zanima me kokilokrat na teden si je priporočljivo prati lase? atic

senka  

član od: 19.11.2005

sporočila: 343

24. mar 2007 13:49

sprijazni se,kar si pač si.Vsen poskusi kak pramen,drugačno frizuro,mogo novo barvo.Moj brat si je umival lasje skoraj vsak dan(služba),mel je mastno lasišče,nič narobe.Na tržišču jetoliko proizvodov -reklame delajo čudeže,včasih kupiš mačka vžaklju.ma veliko se smejte...lp senka

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

24. mar 2007 15:20

Iz mojih dolgoletnih izkušenj lahko povem, kaj ne pomaga:

prameni, trajna, otroški šampon, Freederm( lekarna) šampon, Dan na dan šampon, krtačenje las, barvanje  z barvo, barvanje s kano, prelivanje z vodo z jabolčnim kisom, limono, čajevcem ,obloge iz kajjazvemčega že.

Imam mastno kožo in mastno lasišče, to je dedno,moje  stesno življenje pa se bo pač  končalo  šele na pokopalšišču. ( Me pa vsa desteletja prav malo briga, kdaj bom imela gube, ko jih drugi ne bodo imeli, jaz imam ZDAJ naporne lase.)

Torej si glavo perem 3 x na teden, zjutraj še omotična navijem lase, se spravim pod havbo, tam še malo zadremam, pa še nekako zgleda. Če si glavo operem zvečer, zjutraj skoraj ni učinka, spim kot ventilator, frizura pa zgleda kot da sem jo delala z mikserjem. Ne spomnim se, da bi šla kdaj v službo od frizerja in bi me sodelavci videli s frizersko frizuro.

Jasno, da imam zaradi tega omejitve pri frizuri, na paž je bilo še slabše.

So mi pa pred dnevi res privrele solze na oči, ko je prijateljičina mama povedala, da ima frizuro že 2 tedna in je izgledala dobro ( vmes je pokopala moža, toliko o stresu), seveda si njena hči nikoli sama ne frizira las, ker ji to naredi vsaka dva tedna frizerka in ima zmeraj lepo frizuro.

Tako pač je, meni se res včasih zdi, da za friziranje porabim ogromno časa, pa še utegne kdaj kdo pomisliti, da bi morala storiti več.

Verjamete, da sovražim friziranje ? 

 

 

Frina

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

24. mar 2007 19:37

Ha, ha, ha, Frina, si me nasmejala. LP! fakin712

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

24. mar 2007 19:58

Fakinka, friziranja z mikserjem pa vi v šoli gotovo niste vzeli, kajneda? Frina

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

24. mar 2007 20:20

Prav gotovo ne Frina. Sem pa kljub temu včasih zjutraj kot bi se z mikserjem frizirala. LP! fakin712

pinka  

član od: 17.6.2004

sporočila: 929

24. mar 2007 20:54

Malo pregledala napisano, ampak se popolnoma ne strinjam, da so otroški šamponi manj agresivni. Je na otroških šamponih en kup sestavin( pa ne na prevedenih deklaracij, ponavadi so prelepljene, ostale sestavine pa niso prevedene), ki ko jih bereš se ti jezik zavencla. Jaz podpiram naravne izdelke, zdaj spet koliko so naravni???

matejac  

član od: 8.6.2004

sporočila: 446

24. mar 2007 21:00

Se strinjam z vsem, otroški šamponi so blagi, ampak za otroke, ki imajo drugačen pH kože. Na odraslem lasišču najprej sušijo, po določenem času pa mora lasišče proizvesti več maščobe in smo na istem. Mateja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti