Naredila sem brizgance.5oo dkg margarine in 600 dkg moke poleg drugih sestavin.Meni so piškoti plavali v maščobi med peko.Sem gledala druge rcp.pa ni bistvene razlike.Mora biti tako??"![]()
ena mš
Naredila sem brizgance.5oo dkg margarine in 600 dkg moke poleg drugih sestavin.Meni so piškoti plavali v maščobi med peko.Sem gledala druge rcp.pa ni bistvene razlike.Mora biti tako??"![]()
ena mš
Se strinjam s teboj. Pred novoletnimi prazniki sem naredila ene take iz prednovoletne debate. Tudi enega nisem spravila po grlu, moji pa tudi ne. Vse sem zmlela v piškotne drobtine. Imam pa krasen nič kolikokrat preverjen recept in če te morda zanima, ti lahko napišem.
lp Vesna
Kekse na strojčku delam po naslednjem receptu in so odlični:
30 dkg moke, 18 dkg margarine, 10 dkg sladkorja, 2 rumenjaka, malo pecilnega praška, 1 vanilin sladkor, malo limonine lupinice
Rumenjake, sladkor, vanilin sladkor in margarino penasto umešamo in dodamo moko ter pregnetemo v gladko, ne preveč trdo testo, ki se na strojčku lepo oblikuje, če pa bi mu dodali še kakšno žlico smetane bi dobili lahko tudi odlične brizgane kekse.
Piškoti sploh niso mastni in se lepo delajo.
tedi
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Tajski rdeči curry

Domači Ferrero Rocher