Zvezdice alla Alfredo
| rimljanka je napisal/a: |
| Aha, mamamia, tako olje je bilo, steklenička (steklena, ne?), se pa ne spomnim več tovarne. Samo - ni bilo samo olje, je imelo nekaj zraven, se mi zdi, da en alkohol, se je lepo poškropilo pekače, čeprav sem stekleničko hranila v hladilniku. Zdaj ga menda ni več. Ali pa se motim?? [nagelj] rimljanka |
Imate kakšen nasvet, kako naj iz pršilke učinkovito odstranim vonj po žarkem olju?
V teh par letih, kar jo imam, sem jo pomivala ob vsakem dolivanju olja. Najprej ročno, nato še v pomivalnem stroju ampak vonj je čedalje močnejši. Stran je ne bi rada vrgla, saj je drugače še čisto uporabna.
Cila
| Cila je napisal/a: |
Imate kakšen nasvet, kako naj iz pršilke učinkovito odstranim vonj po žarkem olju? V teh par letih, kar jo imam, sem jo pomivala ob vsakem dolivanju olja. Najprej ročno, nato še v pomivalnem stroju ampak vonj je čedalje močnejši. Stran je ne bi rada vrgla, saj je drugače še čisto uporabna.
|
Jaz bi poskusil npr. stisniti nekaj brizgov kisa ali pa raztopine sode bikarbone. Tudi mleko zelo učinkovito veže nase vonjave, a potem utegne ostati pa vonj mleka v šprici ... :)
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Zvezdice alla Alfredo

Pečena prosena kaša s suhim sadjem in skuto