12. jan 2007 6:14
Obvesti šefico ( šefa ), da boš obvestila direktorja, da delaš dipl. nalogo. Mislim, da je to stvar " mentalne higijene ". ežoj
12. jan 2007 6:14
Obvesti šefico ( šefa ), da boš obvestila direktorja, da delaš dipl. nalogo. Mislim, da je to stvar " mentalne higijene ". ežoj
12. jan 2007 8:58
Se strinjam z ežojem. Gre za administrativno higieno: če nekdo nekaj v podjetju počne, se predpostavlja, da o tem tudi obvešča. In mentalna higiena: Od človeka, ki piše diplomsko in bo tudi diplomiral, se predpostavlja, da bo opravljal neka dela, ki zahtevajo razumevanje odgovornosti svojega početja in početja drugih, s katerimi bo opravljla neke relativno odgovorne naloge, ki zahtevajo premislek o posledicah. Torej, ariella, začni razmišljati in začni se obnašati (vadi, da ti bo prišlo v "male možgane") kot oseba, ki je diplomirala in ki počne odgovoren posel in nehaj razmišljati kot neka "večna pripravnica". Otroštva je konec. Vendelina jr.
12. jan 2007 9:43
Vendelina, moram priznati, da se v večini prispevkov globoko strinjam s tvojim mnenjem, imaš pa poučne, ampak hudo krute zaključke. Lp Dolores
12. jan 2007 10:06
Draga Dolores hvala za mnenje. Veš, so trenutki, ko se lahko zabavamo, ko smo srečni in nebrzdani kot otroci, ko smo sočutni, ko smo žalostni in potrebujemo sočutje in so še različni tretnutki.......ampak, pri gradnji kariere je pa zelo primerno, da tisti koktajl od emocij, ki ga imamo, malo damo na stran in vključimo hladen razum. Kariera, služba (karkoli to že je, samo pri človeku, ki končuje faks, je predvidevati, da ga kariera tudi zanima) - to so področja, kjer nas praviloma nihče ne boža in nobeden nič ne naredi namesto nas, vse čisto vse moramo narediti sami in šele po tem, ko se prezentiramo kot odgovorne in relevantne osebe, šele potem se nas počasi začne upoštevati, potem tudi sami dajemo drugim zadolžitve, koordiniramo, vodimo, odgovarjamo - in v vsem tem emocije motijo. Če je kdo v mojih dosedanjihpostih na temo vprašanja službe, pravne varnosti ipd.....v podtonu morebiti prebral tekst "daj, zberi se, ne obnašaj se kot kura in nehaj se cmeriti" - tudi prav. Včasih mora vsak od nas slišati tudi takšno navodilo. Pred kratkim sem v enem kontektsu sama sebi to rekla. Je pomagalo. Vendelina jr.
12. jan 2007 12:02
Spet imaš prav. Tudi jaz si moram včasih reči kaj takega.
15. mar 2007 9:05
Še nekaj me zanima: če vzamem povzetek iz knjige (besede med sabo pomešam, kakšno dodam ali odvzamem) - ali napišem zraven tega odstavka tako kot pri citatu od koga sem povzela gradivo ali ni potrebno? V navodilih je to precej nejasno razloženo. Hvala za vse nasvete. ariella
15. mar 2007 9:33
Na koncu v oklepaju napišeš priimek avtorja in letnico npr. (Oblak 1999). Če pa dobesedno prepišeš odstavek pa zraven napišeš še stran npr. (Oblak 1999: 55). Tako velja na našem faxu. Dobro poglej vaša navodila za pisanje diplomske naloge, kar se tiče navajanja virov. lonalina Sporočilo je spremenil(a) lonalina dne 15. mar 2007 09:34:46 Sporočilo je spremenil(a) lonalina dne 15. mar 2007 09:35:57
15. mar 2007 10:49
ariella3, ja kateri faks pa končuješ, no? To vedo že srednejšolci, vsaj jaz se s takimi srečujem. Navajanje virov je pa ja osnovna manira, kajne??
Če popolnoma prepišeš, moraš dati v narekovaje, saj gre za citat! kadar pa "premešaš", kot ti praviš, pa seveda navedeš vir. Pri tem je seveda OBVEZNO, da se popolnoma ohrani smisel napisanega. Jasno????
15. mar 2007 11:15
Rimljanka ni tako samoumevno tole navajanje virov. Navodila za navajanje virov se razlikujejo od faxa do faxa in iz tega delajo celo znanost. lonalina
15. mar 2007 11:36
hvala vsem za nasvete. Sem mislila da vse znam, ko sem se pa spravila pisat sem pa ugotovila, da ni vse tako enostavno. rimljanka, v srednjo šolo sem hodila pa še v tistih časih, ko virov ni bilo potrebno pisati- če si jih, je bilo dobro, če pa ne, pa tudi, tako da ni bilo povdarka na njih in zato to ne morem vedeti kar tako. Še vedno pa rajši vprašam in izpadem tu gor neumna kot pa potem na zagovoru. ariella Sporočilo je spremenil(a) ariella_3 dne 15. mar 2007 11:38:37Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jugoslovenka

Lazanja iz palačink