Moj
Aki
n class='poudarjeno'>>>Moj
Aki
n class='poudarjeno'>>>
2. jan 2007 20:31
Živijo! Malo več podatkov prosim. Gre mogoče za kmečke štruklje s sirom(kuhane) ALI SO TO OREHOVI KUHANI, MOGOČE MEDENI ALI OREHOVI PEČENI???
2. jan 2007 21:53
Poskusi s to knjigo: AVTOR................... : Štrukelj, Janez - avtor ODGOVORNOST............. : Sonc, Cveto - fotograf NASLOV.................. : Štruklji za vsak okus IMPRESUM................ : Ljubljana : Kmečki glas, 2000 FIZIČNI OPIS............ : 129 str. : ilustr. , 24 cm ISBN.................... : 961-203-192-4 PREDMETNE OZNAKE........ : Kuharski recepti PREDMETNE OZNAKE........ : // recepti // priprava hrane // štruklji UDK..................... : 641.5(083.1) UDK ZA STATISTIKO....... : 64 VRSTA GRADIVA........... : monografska publikacija, tekstovno gradivo, tiskano COBISS.SI-ID............ : 108041472 LP juhica
3. jan 2007 7:14
Titta, nič sira in nič kuhanja. To so pečeni štruklji, kot potičke. Kdor je kaj kupoval v Ljudski kuhinji točno ve kakšni so. Juhica, hvala za podatke. Bom pogledala v knjižnici, če bom kaj našla. Sicer malo dvomim da bi bili v kakšni kuharski knjigi, mogoče pa le.
3. jan 2007 9:42
Aki, si mi pa obudila spomine in skomine. Tile štruklji so bili zakon v času šolanja na Poljanah. Najboljša malica. Res so imeli poseben (beri: božanski) okus. In odkar je šla Ljudska kuhinja rakom žvižgat, še nisem naletela na štruklje, ki bi jim bili podobni. Če boš uspela razvozlati skrivnost, jo deli z nami. Lep pozdravček & dober tek! harmonija
3. jan 2007 18:48
Harmonija, vsekakor, če bom kaj odkrila mimo kulinarike, objavim še tu. Kaj pa ti misliš, je bilo v nadevu kaj rožičevi mki podobno, ali kalčko, ali kaj tretjega?
4. jan 2007 19:08
Joj,kolk rada bi sama prizkusila kak tak recept in okus seveda.
4. jan 2007 19:37
Kako so sploh zgledali,kot " potičke",ki jih kupiš pri peku? Mogoče pa kako izveš kdo je tam delal ,pa bi vedel kaj je bilo v štrukljih?
4. jan 2007 20:45
kot potičke recimo 12x 12 cm v višino pa lepo vzhajani.
4. jan 2007 21:45
Kvašeno pecivo,samo nadev je potemtakem skrivnost??
5. jan 2007 12:00
V naši pekarni imajo različne - mi jim pravimo potičke: kokos, skuta, lešniki, orehi, rožiči - mislim, da so ravno rožičevi nekaj posebnega, še sploh če jih ješ s toplim mlekom. lp vanjatajnsekKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Nevzhajana orehova potica

Gravče Tavče ali Prebranac