Vendelina, čisto mimogrede, predvsem zaradi piškotov, golažev in kakšne mešance (tako pravimo mi matevžu) je ta portal nastal in fajn bi bilo, če bi se še naprej razvijal in širil v tej smeri.
rrr

Fini mini Bamboloni
| Lisa je napisal/a: |
| Po moje je nevzdržno, da danes, v 21.stoletju, katerakoli država dopusti, da se na njenem ozemlju formirajo geti, kjer ljudje ne znajo niti jezika države v kateri so, kjer se otroci ne šolajo in usposabljajo za delo, kjer generacije dolgo živijo zgolj od državne podpore. Tako kot v vsaki populaciji, je tudi v romski nekaj nadarjenih otrok, nekaj povprečnih in nekaj - ostalih. Država bi morala biti zelo, zelo zainteresirana, da iz blata in bede v prvi fazi izvleče vsaj prve. Glede na denar, ki ga brez uspeha mečljemo proč že toliko let, bi lahko poskrbela za romske vrtce, morda tudi eno ali dve leti šolanja, kjer bi bilo otrok malo v skupini in kjer bi zanje skrbeli romski vzgojitelji - ali vsaj pomočniki in motivirani učitelji. Ko bi otroci prišli v skupno šolo, bi s svojim znanjem lahko konkurirali ostalim in se ne bi čutili zaničevane. Lisa |
| Lisa je napisal/a: |
| Praviš da je država nemočna, dokler ne bodo vsi sprejeli Romov - in kdaj bo to, če se nič ne bo spremenilo? Zakaj bi se kdorkoli v imenu socializacije manjšine odrekel lastnemu življenju? Misliš da si bodo Strojanovi lepega dne rekli - dajmo nehat s tem življenjem, gremo v službo in šolo in bomo postali taki kot so sosedje? Lisa |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Fini mini Bamboloni

Kraljevska jajčka s holandsko omako