Zaščita pred sevanjem

hanzi  

član od: 24.2.2006

sporočila: 29

tema odprta - 24. okt 2006 13:46 | ogledi: 13.411 | odgovori: 12

Zanima me, če ima kdo izkušnje z raznimi pregrinjali za na posteljo ki jih priporočajo za zaščito pred raznimi sevanji (vodni tokovi, geološke razpoke elek. smog...).

Katere zaščite so najboljše in kje se dobijo, ali jih uporabljate tudi pri otrocih?

Lep dan

hanzi

PACKA  

član od: 23.9.2003

sporočila: 344

24. okt 2006 14:00

Tudi mene zanima. Me je zadnjič obiskal predstavnik ene firme. Nisem še nič kupila, ker nisem prepričana. PACKA

juhica101  

član od: 28.10.2003

sporočila: 814

24. okt 2006 17:37

Najbolj enostavna zaščita pred sevanji je alu folija (tista debelejša oz 2-3 plasti tiste tanke kuhinjske), ki jo položiš pod posteljo. Ta nasvet mi je dal bioenergetik, ko pač postelje ni bilo mogoče premakniti kam drugam. Sicer je to veljalo za vodni tok... LP juhica

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

25. okt 2006 7:06

še bolj enostavno: acetatna svila, to je malce debelejša, ki se uporablja za podloge, ne sme biti obrobljena, samo odrezana. Da res deluje sem se prepričaa po otrocih, ki so jokali in niso mogli spati, ko sem jo položila, je jok prenehal (pri obeh) čer cca 6 dni pa spet pričel. Takrat sem jo stresla čez balkon(razeektrila) in za naslednjih nekja dni je držalo oz. je bil mir ponoči. ne kupujte dragih zaščit in je ni, ki bi držala 100 %.pa naj še tako propagirajo. S tem sem se pred leti res veliko ukvarjala in raziskovala, sedaj vem, da gre tudi drugače. Vsako, ki jo kupite, je treba sčasoma razelektriti. Tudi če je ozemljena! Najbolje pa je prestaviti ležišče! Daleč najbolje, če le gre... Sporočilo je spremenil(a) TORTICA dne 25. okt 2006 09:58:53

bronja  

član od: 2.12.2006

sporočila: 2

2. dec 2006 21:31

Hanzi, jaz ti magnetno blazino priporočam. Odkar jo uporabljam, se počutim veliko bolje, imam več energije, skratka o.k. Kako sem prišla do nje? V prilogi Delo in dom (al nekaj podobnega) sem videla oglas za brezplačno izmero negativnih sevanj v enem prostoru stanovanja. Ker sem tudi sama zelo dovzetna za vse vrste sevanj, sem že takoj po preselitvi v novo stanovanje vedela, da spalnica ni o.k., zato sem poslala naročilo in res je k nam prišel gospod Viktor iz podjetja ALTTRA ali ALTERA (se ne spomnim točno, ker je tega že dve leti, če te zanima, pa lahko točno preverim) iz Domžal in predvsem me je prepričal s svojo nevsiljivostjo. Izmeril je sevanje po celotni postelji in ugotovil, da čez celotno posteljo teče podzemeljski vodni tok, prav tako pa je izmeril še hartmanovo in curyjevo sevanje. Skratka, ker postelje nikakor ni možno prestaviti, sva se z možem odločila za nakup blazine, ki deluje. Gospod Viktor je bil popolnoma nevsiljiv in ko sem ga prosila, naj izmeri še otroško sobo, je za mlajšo hčerko rekel, da spi na postelji, kjer lahko doživi tudi 100 let, ker gre vse škodljivo sevanje mimo nje. Starejša hčerka pa je spala na zelo škodljivem mestu. Ker imata sicer pograd, je sam predlagal, da ga namesti nad ležišče mlajše hčerke. Nikakor pa nam ni ponujal še ene blazine. To me je prepričalo v njegovo kredibilnost in resnični mi ni žal.

plazydor  

član od: 3.12.2006

sporočila: 5

3. dec 2006 14:54

Ker sm elektronik in ker se med drugimi ukvarjam z alternativo vam svetujem tole: Odkrijte vir in potek elektromagnetne motnje. To je največkrat kašen kabel, kjer se pretaka močnejši tok. To sevanje se eliminira tako, da vzporedno nad ometom ali na kablom bakreni trak in ga na zemljo (ne na ozemljitveni vodnik) spojite. Če pa se okoli vas pojavljajo razne druge elektromagnetne motnje, kot so vodni tokovi, sevanje baznih postaj za GSM, potem pa je bolje poklicati radiestezista in on vam bo svetoval. Alternativni način pa je, da v vse glavne smeri pod podteljo nastavite kamene strele in jih obrnite, da konice kažejo proti smerem neba. Kamene strele naj se med sabo stikajo. plazydor

magnolija  

član od: 16.4.2006

sporočila: 688

11. feb 2014 20:42

Imam eno vprašanje za tehnične kuharske duše. Mobilnega telefona ni dobro imeti na nočni omarici zaradi sevanaja, ki ga povzroča. Zanima pa me ali mobilni telefon v katerega ni vstavljena SIM kartica seva enako kot če je vanj vstavljen SIM?  A torej seva sama naprava ali njegova povezava z oddajniki, če me razumete :) Razmišljam, če bi bil odslužen mobilnik primeren za budilko in nočno uro.

Hvala.

Petra

magnolija

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

12. feb 2014 9:41

Mene pa tole zanima, verjetno mi bodo Ežoj in Elaphus, mogoče pa Proxima  lahko odgovorili.

Pri nas stoji na najvišji portoroški točki antena, menda je za radijske signale in pravijo, da odlično deluje, saj tistim, ki stanujejo dovolj blizu igrajo ne samo radiatorji in hladilniki, ampak celo plombe.

Pustimo stat koliko je to (sub)urbana legenda, spoznala sem družino, ki bi se želela preselit tja, jih pa skrbi sevanje takih anten. Koliko in ali je sploh nevarno bivanje v okolici takšnih objektov?

 

nola

Dolores  

član od: 20.6.2005

sporočila: 1304

13. feb 2014 11:41

Jaz sem slišala pred kratkim za zelo dobro zaščito, ki jo ponuja CieAura.

Dolores

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

13. feb 2014 12:21

Hm. Hja. Kakor veš. Vseeno bo najbolje, če prebereš, kaj piše na povezavi, ki jo je prilepila elaphus, in se tega držiš. Čipi zanesljivo pomagajo CieAuri, zate je pa le bolje, da mobitel uporabjlaš po zdravi pameti, se pravi, takrat in toliko, kot je res treba.

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti