20. okt 2006 14:23
ribaracarak, pri meni je bilo podobno kot pri tebi. Šla sem v trgovino (v Big bang v MB, to povem, ker se je dečko res potrudil) , prodajalcu rekla, da nimam pojma o teh fotoapartih (sem do zadnjega prisegala na klasiko) in za kakšne namene ga potrebujem. Pokazali so mi nekaj modelov, vprašal me je nekaj stvari in potem se je izbor zožil na dva do tri aparate.
Na koncu sem kupila canon A 510 (bil je tudi v akciji) in sem zelo zadovoljna.
Pomembno je, da imaš zmogljiv objektiv (dober zoom). Za nas, amaterje, ki ne bomo tiskali fotk na več kot A4 format, je tja do treh, štirih milijonov pik čisto dovolj, pet je že sto na uro dobra zadeva.
Kamero sem kupila posebej. Sem tudi razmišljala o takšni, ko lahko za hip prekineš snemanje in fotografiraš, a ko mi je prodajalec vse lepo in potrpežljivo razložil, sem se odločila za vsako posebej - torej za kamero in fotoaparat.
Zdaj, ko sem se s tem canonom A210 nekaj naučila, tudi vem, kaj bom od fotoaparata pričakovala, ko bom kupovala novega in na kaj bom pozorna.
Na tvojem mestu bi šla v več prodajaln, prodajalcem povedala o tvojih željah in namenih, in ti bodo svetovali. Od teh vražjih pikslov do optuičnega in digitalnega zooma oziroma kaj posamezni aparati v zvezi s tem nudijo.
Pa ni ti treba hitet - vsake toliko časa so akcije in nakup tudi za 20 do 30 tisočakov ugodnejši, kot sicer.
Danes imajo že tudi digitalni fotoaparti možnost snemanja videa za tri do pet minut dolžine.
Tako da lepo mirno in odločno v trgovino, pa še koga od znancev, razen nas na forumu, kaj povprašaj, in hitro ti bo jasno,kaj je pravo zate.
Moj apartek je, skupaj s spominsko kartico in polnilcem za stalne baterije, stal (leto in pol nazaj) okoli 50 tisoč tolarjev. Na obroke, jasno.
Mamamia
mamamia