član od 20051704 sporočil
Moj bokser si je strgal vezi na sprednji nogi. Operirali so ga - že pred kakimi 15 leti na kliniki v Ljubljani. Najprej so mi sicer predlagali, da raje ne bi, ker je pes take konstrukcije, da je večina teže na sprednjih nogah in da me bo prišla opracija hudo draga, pa še kaj. Ker sem bila zaljubljena vanj sem rekla, da pač želim, da opravijo operacijo in pika. Vstavili so mu ploščico in sklep ( gleženj, če se lahko tako izrazim) je imel trd. Rekli so, da ne sme tekati, bog ne daj, da skoči na nogo in da tudi sicer ne bo zdržalo več, kot kako leto, če sploh. Pa so bokserji ena čisto posebna pasma. Potrpežljivi in hkrati polni življenja. Nisem ga omejevala z vrvico - pač se mi je zdelo, če mu ostane le še malo časa naj dela kar hoče - če ga bo bolelo, pač tega ne bo počel. No, preživel je še kakšnih sedem let ( tudi sicer imajo povprečno starost le okrog 8, 9 let) brez vseh problemov in na kontrolah so rekli, da je pravi fenomen.
Skratka, ne obupat.
Aja, tudi na celjskem koncu imamo enega zelo sposobnega kirurga-veterinarja - g. Lončar Tone. Če morda kdo rabi podobne usluge na našem koncu.
lp,
vanjatajnsek