Ne vem sicer kako zgleda BIO ionizator. Mi uporabljamo navaden ionizator zraka in moje izkušnje z njim so kar dobre. Sicer bi lahko rekli, da ob vklopu ionizatorja nič ne občutimo kakega izboljšanja v trenutku, čuti se pa, kako ven letijo negativni ioni - rahli tresljaji. Veliko sem prebrala o ionizatorjih in povsod je govora o tem, da je v zaprtih prostorih, še posebno takih, kjer je veliko naprav (sodobna elektronika), primanjkuje negativnih ionov, ki nase vežejo nečistoče. Mož se mi je smejal, ko sem kupila ionizator, ko pa smo opazili, da je tam, kjer je napravica nameščena veliko več prahu (na omarici se nabiere debel sloj prahu, če je ne obrišešl kak dan, tudi na zidu se pojavljajo pravi madeži od prahu, kar sicer ni prijetno, še vedno pa bolje, kot da ves ta prah gre skozi naša pljuča), torej to pomeni, da drži, da negativni ioni vežejo nase nesnago iz ozračja in jo potegnejo navzdol in s tem se zrak očisti, tudi mikrobi imajo v takem zraku bolj malo šans. Najbrž se v takem ozračju tudi bolje počutimo, če pa je kdo alergičen na prah oz. vse kar "nevidnega" lebdi v zraku, pa je sigurno ionizator dobra naložba, čeprav ni čisto poceni.
Lep pozdrav,
Alenka
alenka5