Agencije ponujajo zanimive izlete, a so realtivno dragi. Jaz sem bila na Malti že dvakrat, enkrat kot študent na praksi nekje 2 meseca in letos poleti na počitnicah. Vedno sem potovala v lastni režiji, večinoma z avtobusi, na Gozo pa sem kot študent šla s štopom.
Možno si je ogledati vse to v lastni režiji, z avtobusom ali najetim avtomobilom (vozijo po levi). Izlet, ki se definitivno ne splača z agencijo je izlet na Gozo (do trajekta greš z avtobusom, nato s trajektom, na drugi strani pa čaka avtobus). Ne nasedi na ponudbe taksistov, niso ugodne.
Na Gozu si je zanimivo ogledati Victorio (Rabat, glavno mesto), nato pa lahko grez z avtobusom v Ramla Bay, Xlendi Beach, Marshalform, Dwejra.
Marshalform je zanimiva stara ribiška vasica, ki na prvi pogled na obeta zanimivo kopanje. A če greš skozi mesto na desno (obrnjeno z obrazom proti morju), nekje 5 min hoje, prideš do zelo lepe divje plaže.
Ramla je več ali manj klasična peščena plaža. Več si oglej na
www.gozo.gov.mt
Comino z modro laguno je tudi doživetje zase, a je bilo letos julija tam precej meduz, tako da se je bolj težko kopalo.
Na sami Malti pa je lepa plaža v Golden bayu, kjer je tudi hotel s 5*. Če boš šla tja, si privošči v njihovi piceriji nekaj za pojest. Ni drago (je malo dražje kot v mestu), a je izredno dobro. Ne bo ti žal. Pice in sladice so fantastične.
Uživaj!!
mufin