| Roncolino je napisal/a: |
| Joj katka lopatka sožalje.
Jaz sme sedaj tudi ugotovila kaj je bilo res narobe.Krema v torti mi je enostavno zavrela in začela "vshajat".Pa je bil kabum.Tako da niti užitna ni...
Še dobro da slavljenec ni vedel,da o tortico dobil |
Ticino masa
Klea, torta MORA biti v hladilniku, ne vem, kje si dobila to informacijo....Dobro je le, da je pred serviranjem malo zunaj, da tičina ni tako trda.
katka http://katka-lopatka.moj-album.com/
| mizarka je napisal/a: |
ksenjako ali mi lahko poveš , če se pri Goljatu še da kaj dobiti, ali še dela???? sladkajmo se |
Jaz bi pa konec meseca delala torto s tičino. Vendar jo morem pripeljat na drug konec Slovenije - vožnja približno 1,5 ure. Ali je možno, da mi med tem časom krema zavre?
Se malo bojim, če bo vroče, da bi se kaj sfižilo.
teya_84
NUJNO ali lahko pod tičino namašem z maslom ali z kronela margarino?
PROSIM LEPO,NUJNO
mesni
Oglas
Jaz jo premažem z maslom in sladkorjem v prahu v razmerju 1:1
teya_84
| teya_84 je napisal/a: |
| Jaz bi pa konec meseca delala torto s tičino. Vendar jo morem pripeljat na drug konec Slovenije - vožnja približno 1,5 ure. Ali je možno, da mi med tem časom krema zavre? Se malo bojim, če bo vroče, da bi se kaj sfižilo. teya_84 |
Teya84, mislim, da se v uri in pol torta nebi smela tako segreti, da bi se pokvarila. Sploh, če jo daš v kartonasto škatlo in pokriješ (škatlo) z zloženo rjuho (izolator), v hudi vročni lahko daš zraven še zamrznjeno plastenko vode. To bi moglo zdržati uro in pol vožnje v najhujši vročini;)
Drugače pa lahko narediš sacher torto, ki je še boljša ko ni preveč hladna in se zagotovo ne bo pokvarila.
matilda N ebo zavrela v 1,5h :).Moja ni bila v hladilniku 2 dni...ups.
Sice rpa ne zavre zaradi tične ampak zaradi toplote in sandne kreme.Je bila na moji torti tična še čisto užitna,vsja tako pravi mami,ki jo je pojedla s torte :D
Roncolino
Oglas
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.