ojej, knjige iz otroštva! še zdaj jih rada vzamem v roke, pa če verjamete ali ne! na častnem mestu je Pika Nogavička, takoj za njo pa so Maček Mikeš od Josefa Lade (o enem črnem mačku, ki ga je fantič naučil govoriti), pa Ostržek, pa Mary Poppins, pa Rodiš se samo enkrat od Branke Jurce, pa Junak na kolcih Janeza Švajncerja (umreš od smeha - mene so imeli že na urgenci, res! ;-)))) Mladost na stopnicah od Antona Ingoliča, Mladost na krilih od Helene Šmahelove (to sem brala celo v šoli pod klopjo, naskrivaj, ko je učiteljica spraševala in sem se grozno bala, da me bo zalotila, ampak nisem mogla zdržat celo dopoldne, ne da bi zvedela, kaj se je dogajalo v letalskem klubu), pa Edinka, tudi neke češke avtorice, Lepi janičar od Rada Murnika, Sajo in njena bobra indijanskega avtorja Sive Sove (Veša Kvonesin), Črni kljusač in druge zgodbe od Erica Thompsona Setona, Seliškarjev Rudi se mi je tudi usedel v srce (verjetno zato, ker je bil tudi Rudi iz Zasavja, hehe), Črni tulipan je bil prav tako zapeljiv, pa verjetno jih je še nekaj, pa so mi zdajle zbežale iz glave. ko se spomnim, se oglasim,

LP
cervus