a ima kdo recept za originalnega? oz. kje ga najt?
v bazi so sicer štirje recepti, pa ne vem kateri bi mu bil najbolj blizu...
lepa hvala za pomoč
LP
Drejček
a ima kdo recept za originalnega? oz. kje ga najt?
v bazi so sicer štirje recepti, pa ne vem kateri bi mu bil najbolj blizu...
lepa hvala za pomoč
LP
Drejček
Mogoče da je iz Teksasa, ampak Wikipedia je daleč od tega, da je zanesljiv vir, oziroma je celo nekredibilna, saj jo pišejo običajni ljudje, kot ti in jaz. In če tema ni ravno zelo aktualna, da jo ogromno ljudi ureja, lahko napišeš kar hočeš, drugače pa itak zmaga večina, kar tudi ni vedno niti blizu resnice. In verjemi, da veliko več Američanov kot Mehičanov pozna pravila Wikipedije. Tudi trentuno na Wikipediji ne piše, da jed izvira iz texasa, ampka da je Texas-style chili con carne njihova državna jed. Se pa Wikipedija stalno spreminja in jaz lahko danes napišem, da je chili con carne iz Lune in bo to tam ostalo, dokler ne bo nekdo spremenil.
Drugače pa v Teksasu živi ogromno Mehičanov in je bil včasih celo del Mehike. V bistvu ti že samo ime pove, da to ni ameriška jed, saj ne bi imela španskega oziromna mehiškega imena drugače. Edina ameriška jed je po moje hamburger, vse ostalo je bilo tja prinešeno od drugod.
Tudi ne vem po kakšnih mehiških restavracijah si jedla, saj sem jaz jedel v Mehiki chili con carne vsepovsod. Enchilades con chili carne je 'staple food' v Mehiki. V bistvu škoda, da si obrnila Mehiko okoli po dolgem in počez, kot praviš, in se nisi pomešala med navadne ljudi, ki bi ti doma naredili chili con carne, saj ima tam vsaka družina svoj recept, na katerega je zelo ponosna. Potovati z 'ruzakom' na rami in živeti kot živijo oni, ti da čisto drugačen vpogled v neko destinacijo, kot noreti z agencijskim aranžmajem naokoli ali udobno potovati naokoli in jesti v restavracijah in spati v hotelih.
In če vprašaš Mehičana, pove, da je chili con carne iz Chiuahuae. Ja, iz pokrajine odkoder so tisti psički.
In tu še en recept z malimi skrivnostmi velikih kuharskih mojstrov.
http://www.squidoo.com/Chilli-con-Carne-recipe
Borchi
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Krompirjevi kroketi Saint-Florentin

Pad Thai s piščancem