23. sep 2006 8:10
jaz pa dam malo navadnega jogurta vmes. Se potem ne drobi. Tudi s sirotko sem že poskusila in je bil še tudi po parih dneh dober. peresce
23. sep 2006 8:10
jaz pa dam malo navadnega jogurta vmes. Se potem ne drobi. Tudi s sirotko sem že poskusila in je bil še tudi po parih dneh dober. peresce
23. sep 2006 13:13
kakšno sirotko date noter, a kupljeno v trgovini ali kakšno od kmeta. Če se jo da kupiti, kakšna je, kaj gor piše (da ne rečem katere firme). matilda
23. sep 2006 15:49
Jaz ga spečem v krušni peči iz malo bele in več ržene moke. Kruh vedno dobro premesim, ga lepo vzhajam v košarici in nato spečem v peči. Ponavadi delam kruh iz 4-5 kg moke in potem ga imamo cel teden. En kolač pustim zunaj, ostalo pa pospravim v zamrzovalnik, da je vedno svež. Za kvas uporabim domači kvasec, mesim pa ga vedno z mlačno vodo. Kyara
23. sep 2006 16:15
Matilda, za kruh večkrat uporabim sirotko, ki ostane, če doma naredim skuto, seveda iz mleka 3,5 % maščobe in iz trgovine, saj živim v mestu. Lp iz Mb! riba-ribica
24. sep 2006 8:08
kako pa se doma naredi skuta? matilda
24. sep 2006 8:14
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=4344 Jaz jo delam takole. nekatere jo delajo tudi s kisom, citronko ali limoninim sokom ampak meni je narejena z jogurtom najboljša. jade
24. sep 2006 19:29
a ste jo probali delati tudi s kupljenim mlekom in katerim? matilda
24. sep 2006 20:46
Ne delam s kupljenim mlekom, ker imam domačega doma. Po moje se s kupljenim mlekom ravno ne splača delati, ker je pride malo, ker je mleko že posneto. jade
24. sep 2006 22:58
Matilda, iz kupljenega mleka 3,5 % maščobe pride cca 250 g skute, se pravi, da je za tisto tamajhno skuto. Splača se tako strašno ravno ne, ampak včasih imajo v akciji mleko po 60 SIT, takrat včasih napravim skuto, ampak je vse to bolj za hobi. Zato skuto običajno kupim kar gotovo. riba-ribicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Moje štručke
Zmagovalni bananin kruh