| Vendelina jr. je napisal/a: |
| Ubogi otroček in uboga mamica. Ključna beseda tu je dehidracija, proti dehidraciji pri driski pa res najbolj učinkujeta prepečenec (nekaj slanega, kar bo nase vleklo vodo) in bobi palčke ali pa prestice (zadnjič preverjeno na 5 letniku), na to podlago po vsa ostala zdravila.
Upam, da bo težav čim prej konec.
Vendelina jr. |
Po moji logiki to ne zaustavi dehidracije! Da ni dehidracije, treba nadomestiti tekočino, "nekaj slanega" je pa zaradi pomanjkanja elektrolitov.
Pa kljub vsemu ne pozabite: driska in bruhanje sta (kljub temu, da sta nadležna) KORISTNA za organizem! Telo se sčisti!
Zato ni treba poseči po zdravilih takoj prvi hip, ko se eno ali drugo pojavi. Dovolite organizmu, da sam prebrodi to težavo. (pred kratkim sem sama imela te težave in sem malce brskala po internetu, odkrila sem nekaj zanimivih odkritij, npr. to, da neka dieta sploh ni potrebna, treba jesti le bolj lahko hrano in predvsem nadomeščati tekočino.)
Če kljub vsemu težave ne ponehajo, pa vzamemo pri driski linex (po moje je boljše kot oglje, ker vzpostavlja pravilno ravnovesje koristnih mikroorganizmov v želodcu, oglje pa samo snovi neselektivno veže nase) Nisem farmacevt, sem pa precej blizu tej stroki in takšno je moje razmišljanje. Lahko me popravite, če se motim.
Upam, da so težave že preteklost ...
Atina