Shranjevanje ozimnice

Ker letos pričakujem obilen pridelek rumenega in rdečega korenja, endivije in radiča, me zanima, kako ga shraniti, da bo čimdlje užiten? Pri tem mislim na hrambo v kleti bolj kot na konzerviranje.

Hvala za nasvete!

JAMONI

Pri nas korenje, kolerabo in te podzemne pridelke shranimo v kleti, katera je v temi. Solato pa zavijemo v časopisni papir in jo prav tako damo v klet. Stalaže so narejene tik nad zemljo. Vedno uspe. Želim veliko sreče. biba
Pri nas smo korenje očistile narezale na kolobarčke, blanširale in v skrinjo. Po zimi pa roma v juhico, omake, ješprenj,... Endivijo in radič: pri nas imamo narejeno kolono in prekrito s polivinilom. Vsako jesen babi in dedi, ki skrbita za vrt, presadita z vrta (z zemljo vred) solato pod folijo in jo pokrijeta s kuvertanom. Imamo solato do januarja- oziroma odvisno kako pridni jedci smo. Lani sta tako naflancala oktobra-novembra zimsko solato, ki je imela zelo lepe glave že tam februarja - marca. Upam, da sem pomagala. marelica
Korenje in koleraba ostaneta sveža v vedru z mivko ali žaganjem. jankica
Tudi moja tašča shrani korenje v žaganje in je zelo dolgo sveže. Imeli smo ga tam nekje do marca-potem ga je pa zmanjkalo

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti