član od 20066302 sporočil
ojla
Recept: Izboljšana krostata gogine tašče ( njam )
Z recept rabimo enake sestavine kot za krostato gogine tašče, plus pet žlic sladkorja za izboljšanje ( lahko je tudi navaden ).
Jaz sem delal v okroglem pekaču premera 28 cm. Ker je kupljeno lisnato testo pravokotno, takoj se pojavi problem, kako ga spraviti v okrogel pekač ( da je to res problem, lahko vam pritrdi vsak matematik, temu so v antiki rekli: problem kvadrature kroga ). No, ko mi je to uspelo, delam vse po receptu i postavim krhle jabolk, pride izboljšava: jabolka " poštupam " z dve žlici sladkorja, v stepena jajca pa kar tri. Pečeno je v 40 minutah ( jaz sem delal z tremi jajci in eno sl. smetano ). Površina je zelo nežna, zato sem marmelado razredčil z mlačno vodo in je namazal po krostati ter še nekaj minut dal v pečico.
Testa nikoli ne kupujem, vse delam ( razen za baklavo, nimam potrpljenja čakat, da se vlečeno testo posuši ), tole se mi pa zdi v redu varianta, ker ja vse skupaj zelo hitro gotovo, recept je res enostaven ( razen komplikacije za izboljšanje ).
Naj reče goga kar če, mislim, da bi krostata s krhkim testom ( 3:2:1 ) bila boljša, sam ne bi bilo vse tako enostavno in hitro.
Kako gogina tašča je krostato brez, da bi je sladkala, ni jasno nobenemu, ki so mu baklave ravno prav sladke ( tako kot meni ).
A ja, najbrž vas zanima kakšna je krostata: njam
sam da se kuha ( kje sem že to videl )
ežoj