Vse je odvisno od tega kakšno poroko boste imeli. Če se vse skupaj začne okoli 13h, velikokrat že prej pa res ne moreš pričakovati, da bodo brez hrane kaj šele brez pijače do 21h ali 20h (ob taki uri približno je večerja). Ne moreš pa pričakovati, da si bodo zato, ker se nekomu zdi, da ni lepo jesti pred samo večerjo nosili sendviče s sabo. Jaz vem, da bi omedlela, če ne bi celo popldne do večera dobila nič za pod zob.
Pri nas je navada, da ženinivo gostje pridejo k ženinu domov, nevestini pa k nevesti. Potem pridejo po nevesto, pa nekaj časa že tam traja, sploh, če je kakšna šranga. Potem na civilno poroko, nato na cerkveno in šele zvečer v gostilno. Pri meni doma so se začeli zbirati okoli 13h veliko sorodnikov imamo iz drugega konca slovenije, ki so morali ito od doma vsaj 1h prej se pravi ob 12h najkasneje, glede na to, da še nekaj časa traja, da se pripravijo in oblečejo, kasneje kot ob 11h zjutraj niso moglijesti. Ne vem no, malo čudno se mi zdi, da bi sedaj morali čakati do večerje v gostilni ob 20.30 (takrat smo jo imeli).
Pa tudi ne moreš pričakovati od ljudi, da bodo sedaj pa zobne krtačke in pasto sabo nosili in si potem, ko dajo kaj v usta umivali zobe. Mogoče drugi nosite krtačke s sabo, jaz vem, da jo ne.
Pa tudi kakšni stari mamci s protezo ne moreš čigumija rinit, da ji ne bi "smrdelo" iz ust.
Pa tudi ponavadi (vsaj na vseh porokah kjer sem bila pa jih ni bilo malo), se ravno ne naješ ne vem koliko doma, ker pričakuješ, da boš tudi tam dobil kaj za prigriznit.
No to je moje mnenje, drugačnih porok pač ne poznam.
LP

jade