član od 200517907 sporočil
Malo nerodno je samo to, magnolija, da prenosnika s povezavo na intenet ne nosiš ravno s seboj na sprehod v gozd.
Še bolj nerodno pa je, da iščeš imme rastline, ki je ne poznaš, zato brskalnik seveda kaj malo pomaga, če ne najdeš z njim določevalnega ključa.
Dolores, jaz bi ti priporočala klasiko, en slikovno tekstovni ključ za drevesa, knjižno izvedbo seveda. Imaš jo s seboj in - vedno lahko pogledaš, če te piči.
Če v tejle zbirki priročnikov nič ne najdeš - naj me vrag....... Pa še cenovno ugodni so. In, glede na izvorno založbo (gre za prevode, dva poznam, sta zelo kvalitetna, zato sklepam, da so ostali tudi), so zanesljivo kvalitetni in uporabni.
Dobro poznam Zdravilne rastline, pa tudi Zdravilna zelišča (poznam prevajalca obeh). Pri ostalih, ki jih nisem imela v roki, pa na spletni strani vidim, kdo jih je prirejal (najbrž tudi prevajal), poznam vse in vem, da so po izborazbi biologi ali gozdarji, pa še s kakim dodatnim nazivom pred priimkom. Zato si upam knjige priporočiti. Sicer pa že ime osnovne založbe Kozmos pove vse. Že v času, ko sem študirala, so bili njihovi priročniki pojem kvalitete.
rimljanka