Kateri sesalnik mi priporočate?

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

18. dec 2013 18:12

Saj, če dobro premsiliš, naor, on o sesalcih točno določene vrste govori, a ne?  (pritrjujem miški)

rimljanka

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

18. dec 2013 22:19

In vse to samo na osnovi sesalca (no sesalnika ). Vau. Sem se kar zgrozila, ker ga jaz hranim v omari. Le kaj bi si ljudje mislili, če bi to videli? 

Lopatka

kuhinja.slo  

član od: 26.6.2010

sporočila: 108

20. dec 2013 0:00

Nisi me prav razumela in tudi nisem mislil nikogar kritizirat, češ , ne vedo kaj kupujejo. Še Vedno pravim: Slovenci smo samo jamrali kako ni denarja ko smo bili še Jugoslovani, jamramo sedaj ko smo v EU, jamrali bomo dokler bomo živeli, denarja v Sloveniji je pa zmirom bilo in ga tudi bo. A se mogoče spomniš navala na banke ko je bila menjava nemških mark v evre ?

Imam takšno delo, da delam z strankami. Razlika je v tem, da so ljudje pred leti potrebovali za razmislek za nakup 10 minut pogovora, sedaj ga potrebujejo 30 minut. Malo več časa rabijo da se odločijo za nakup določenih stvari, jamrajo pa trikrat več kot prej. Alkohol, cigareti, dobri avtomobili, lepe hiše itd, itd pa smo verjetno dobili od zgoraj. Lp

kuhinja.slo

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

20. dec 2013 5:16

Kakor kdo. V en koš metati vse je pač kratkovidno, da ne rečem slepo.

Pa raje se vrni na sesalnike, o teh naj bi tekla tema.

Moje mnenje je, da ni cena, ampak uporabnsot ključna. Pač še zdaleč ni vedno tako, da več denarja prinese tudi več muzike. Nikjer, niti pri sesalnikih.

rimljanka

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

20. dec 2013 6:10

Nikoli več si ne bi kupila sesalnika s ciklonsko posodo - za takega sem pred nekaj leti odštela nekaj čez 200 €, znane znamke (Hover), ker pač po hiši skoraj nikoli ne pometam ampak vedno sesam, ker imam po tleh vse živo od parketa, laminata, ploščic in tepihov je to najbolj učinkovito. Pa še pes in mački so pri hiši, pri pometanju pa njihova dlaka bolj kot ne leti po zraku, tako da je po moje sesanje edini način učinkovitega čiščenja. Med tednom posesam glavne prostore bolj na hitro, ob sobotah pa bolj natančno. Prav zaradi tega sem se dala prepričati, da je ciklonska posoda super, ker mi ne bo treba kupovati dragih vrečk. Pa na žalost to ni bilo tako, ker sesalec, kljub 2400 W ni vlekel kaj bolje kot tak, ki ga kupiš za nekaj evrov. Potem mi je sodelavka povedala, da se je njej pri drugi znamki zgodilo enako in da sedaj uporablja v tem sesalcu vrečke in tudi jaz sem prešaltala na vrečke, potem pa je bilo bolje, ne pa tako super kot bi moralo biti glede na ceno in obljube trgovke. Za polovico manj bi kupila tako veliko kvalitetnejši sesalec, saj je tudi ta po nekaj letih redne uporabe izdihnil, pa še ves čas svojega delovanja mu je vedno nekaj falilo - če si sesal kaj bolj fino prašnatega (npr jogije) si moral potem prepihati ali zamenjati filte, tako da nič dobrega o sesalcu s ciklonsko posodo in množico filtrov, ker kao ne prepušča prahu nazaj v prostor.

Mene pa zanima nekaj drugega - ali se da kje izposoditi sesalec, npr tak vodni, ki tudi "pere" tepihe, da bi ga izprobala in se potem odločila za nakup, da ne bi kupovala mačka v žaklju. Pa tudi razne predstavitve in nagovarjanja demonstratorjev na domu mi niso všeč - ker si ponavadi takrat navdušen, ko pa začneš aparat res vsakodnevno uporabljati pa hitro vidiš, da zadeva ni tako super, kot je izgledalo.

Lep dan vsem

tedyka

kuhinja.slo  

član od: 26.6.2010

sporočila: 108

21. dec 2013 17:45

Tedyka, tudi tebi odgovor. Sesalnik na vodo boš težko dobila na izposojo. In kaj si boš pa z njim začela ? Tudi tepih moraš znat oprat, saj se bo drugače sušil nekaj dni. Normalno mora bit suh v kakšni uri. To ni samo stisk gumba in že pere. Navadno imamo na oblazinjenem pohištvu in na tepihih ali pa na otroških jogojih kakšne madeže. In vse te madeže smo probali očistit z kakšnimi čistili in ni šlo. Ponavadi rečemo, da smo madeže še bolj zaribali noter. Vse to je treba najprej pošpricat z določenim čistilom in nato čez nekaj minut oprat z sesalnikom. Pa še nekaj. A veš kaj se zgodi, če si v žep hlač nadevaš pesek ali mivko in jih daš prat? Noter v žepih se naredi blato. Podobno je z tepihom, jogijem ali oblazinjenim pohištvom. Najprej ga je potrebno nekaj krat posesat z globinsko krtačo da ga očistimo in šele nato ga operemo.

Kaj se pa tiče demonstratorjev na domu je pa enako kot pogovor z trgovcem v trgovini. Trgovec ti reče: super je, dost jih prodamo in ti ga kupiš. Prineseš dom, tam pa maček v žaklju. Pride demonstrator, ti v eni uri vse pokaže, ti vse sprobaš in se odločiš. Ni nobenega mčkka v žaklju. Največji mački v žaklju so takšni forumi saj dve stvari nista všeč dvema osebama in potem so kritike. To ti govorim z 15. letnimi izkušnjami. Lp

kuhinja.slo

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

21. dec 2013 18:19

No kar se tepihov tiče, če je že beseda o tem.Posesaš in lepo zdrgneš s kislim zeljem.Seveda malo prezračiš, ker zelje ima določen vonj.Tepihi kot novi, pa sedaj je kislo zelje na voljo.

dari

kuhinja.slo  

član od: 26.6.2010

sporočila: 108

21. dec 2013 18:54

Ja, ja Dari, to ti je ravno tako , kot če se spraviš lizat sladoled, med usti in sladoledom pa imaš kos stekla. Tepih lahko daš tudi na okno ko je polna luna in takrat ti ona vse očisti in posesa.Lahko pa damo na tepih in zelje kakšno klobaso in imamo kosilo na tleh kot muslimani . Klobase z zeljem na čistem tepihu. To so preživete metode. Čas te je povozil. Pa brez zamere.

kuhinja.slo

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

21. dec 2013 19:03

Brez zamere, ampak zveniš res kot kak prodajalec (in demonstrator) tovrstnih naprav.

rimljanka

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

21. dec 2013 19:08

kuhinja.slo je napisal/a:

... To so preživete metode. Čas te je povozil. Pa brez zamere.
kuhinja.slo

 

Tebe pa, upam, želim si, prav kmalu. Tudi z moje strani brez zamere.

lp

mzm

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti