Šentjanževka - kje

Pozdrav vsem,

en nasvet prosim! Kje bi lahko letos še nabrala malo šentjanževk. Rabim jih nič več kot en pušeljc za v šnjopc . Ne bom ga žingala, zelo mi pomaga za vneto lasišče.

Pa isti nasvet bi prosila tudi za arniko - ta je pa za mojo mamo.

Kak nasvet izkušenih zeliščarjev?

tjas

Temo je spremenil(a) tjas dne 11. jul 2006 22:27:54

Tjaši, jutri bom ata vprašala, kje je nabral arniko. Prejšnji teden jo je dajal v šnopc. Kar se tiče pa šentjanževke pa mislim, da sva jo s prijateljico nazadnje nabirali na Ribiškem Pohorju, kar pa dvomim, da ti kaj pomaga glede na oddaljenost. Le teden ti želim! ZIMA
Ko boš nabirala šentjanževko pazi: odcveteli cvetovi so strupeni. LP ivonja
Točno tako.Jaz oboje nabiram na našem Goričkem, kar pa ti je verjetno predaleč ali pa ne. Za kakšen nedeljski izlet pa tudi ni slabo. Kyara
Tjaš,arnika in šentjanževke bodo kmalu zacvetele na Mali lazni blizu kraja Lokve-za te pa sigurno veš kje so. Bernarda
Sem vprašala, pa pravi, da arnike ni več za dobit, ker je že odcvetela (jaz pa mislim, da se bo še dalo dobit, tako kot pravi terlikar 1, saj ne cveti povsod hkrati), šentjanževka pa baje še cveti na odlagališčih in ob poteh (tam pa jaz ne bi nabirala). ZIMA
Vpraši še fotra, če pozna srčno moč in če jo tudi devle na šnopc? Za mene, plis tumpika
ne vem od kod si, na gorjancih bi se verjetrno še našla vdolin
Tumpika, a tvoje vprašanje pomeni, da je ne poznaš? Poglej si jo: http://www.zaplana.net/flowers/Rosaceae/PotentillaEr(srcnaMoc)/si_PotentillaErecta(srcnaMoc).asp Samo, se mi zdi, da zdaj ni pravi čas za nabiranje njenih podzemnih delov (korenike in koreninic), ki se namakajo v alkohol. Tjaš, a si potem dobila šentjanževko????? rimljanka
Ma šentjanževke in arnika čakajo Tjaš pri meni doma.Menda bo ja zajadrala kaj v rodne kraje. Bernarda

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti