12. mar 2018 13:14
Seveda, ta je bila čisto lahka.
Predajam štafeto, elaphus.
12. mar 2018 13:14
Seveda, ta je bila čisto lahka.
Predajam štafeto, elaphus.
12. mar 2018 15:23
Kaj so včasih naredile knapovske žene v kolonijah, če so hotele firbčnim sosedam dokazat, da imajo še dovolj zabele?
lp
12. mar 2018 15:39
Eh, ja, dobri, stari časi šporhetov na trdo gorivo z rinkami.......................![]()
Tudi moji predniki po eni od strani mojega očeta so bili tam, v koloniji, "u hausih", v Hrastniku.
13. mar 2018 6:17
Ugibam: so z mastjo šipe na oknih premazale?![]()
13. mar 2018 9:00
tudi ugibam: otroci so morali namazan kruh jesti zunaj ... enako kot so jih v nedeljo poslali ven ali na balkon z zobotrebci v ustih, da bi sosedje mislili, da so jedli meso
13. mar 2018 15:29
Gre za zabelo, gospodinje pa so goljufale - niso je več imele, preveč firbčnim sosedam pa so zmešale štrene - ja, tud šporhet je tu igral pomembno vlogo.
Lp
13. mar 2018 17:15
So kaj zažgale na šporhetu, da je dišalo/smrdelo kot zažgana zabela?
13. mar 2018 17:51
Ugibam: so vrgle čebulo v šporhet?
Naš prijatelj je včasih, ko so šli jagri mimo njegove zidanice, v kamin vrgel kakšno čebulo ali dve. Skozi dimnik je dišalo tako, kot da jo praži na masti in običajno so jagri uleteli na vrata vprašat, kdaj bo golaž gotov ![]()
V.
13. mar 2018 20:49
Ne, knapovske ženske, če so bile firbčne, so imele zelo našpičena ušesa (namig).
Lp
13. mar 2018 21:17
Pa one rinke na štedilniku je menda bilo tudi treba premakniti..............
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Panakota z belo čokolado in penino

Piškoti z ovsenimi kosmiči in kokosovim oljem