Se gremo igrat?

korist : škoda (za organizem). Če prvo prevlada, je zdravilo, če drugo, strup. Taka bi bila moja razlaga.

rimljanka

Torej? Kje oz. v čem je meja? (Itak je princip isti kot marsikje drugje)

japaja

Enkrat mi je zdravnik razložil, sicer za čisto konkretno zdravilo, da je to zdravilo kot tomahavk.Zadene v sredino in pobije vse slabo in zraven tudi vse dobro.Samo, če tega zdravila ne bi takrat dobila, bi bila že več let pod rušo.Tako je to.Izberemo manjše zlo.

naor
V dovolj velikih količinah sta lahko strupeni tudi voda ali kuhinjska sol. Sicer pa v farmakološki znanosti v ta namen uporabljajo pojma terapevtski indeks in terapevtska širina. Prvi predstavlja razmerje med TD50 (toksična doza za 50% populacije) in ED50 (učinkovita doza za 50% populacije), drugi pa nakazuje območje doz, v katerih bo zdravilo učinkovito v kar največ populacije s kar najmanj stranskimi učinki. Za boljšo predstavo najde striček google tudi oba grafa. lp, proxima

Mi je všeč, če se stvari hitro odvijajo, torej namig:

Preveč dobrega škodi.

japaja

Torej?

japaja

madonca, sem že enkrat "predavala" o smrtnih grehih, hehe..eden od njih je požrtnost in pogoltnost...

Proxima, zdele mi je iz glave ušlo, kako se temu po latinsko reče, ampak: v **** je strup. Prevedi, prosim.

japaja
Najbrž misliš "in cauda venenum" (kar je v bistvu nasprotje od "finis coronat opus"), asociacije s tvojim prvotnim vprašanjem pa ne najdem. lp, proxima

japaja, saj ti je proxima ze povedala:

proxima je napisal/a:
V dovolj velikih količinah sta lahko strupeni tudi voda ali kuhinjska sol.

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

Včasih je pa res težko odgovoriti na enostavno v prašanje, a ne?

Ponavljam: v čem je meja med strupenostjo in zdravilnostjo

ja, Rebecca, v dovolj velikih (čemur bi jaz rekla prevelikih) količinah škoduje tudi ljubezen (glej Cvetje v jeseni)

japaja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti